RUS: Despotović ga dao poslije tri mjeseca!

Slavlje Orenburga nad moskovskim Dinamom.  Spas iz Brazila: CSKA ga nekako umuvao, sad je pritisak na Zenitu.  Armejci jedva savladali Ural u gostima pogotkom desnog beka Fernandesa.

Fudbal 16.03.2019 | 18:15
RUS: Despotović ga dao poslije tri mjeseca!
Dugo, baš dugo, nije bilo vesti o Đorđu Despotoviću, a onda pogodak nekadašnjeg člana Crvene zvezde i subotičkog Spartaka, kao vesnik efikasnog proleća. Srpski centarfor doneo je trijumf Orenburgu protiv moskovskog Dinama u početnoj utakmici subotnjeg programa 20. kola Premijer lige Rusije i nagovestio da bi do kraja sezone mogao da ima značajnu ulogu u svom timu.

Orneburg je slavio 1:0 posle greške švedskog štopera u sastavu tima iz glavnog grada, Sebastijana Holmena. Njegov kiks iskoristio je upravo Despotović, odigrao kombinaciju sa Hrvatom Danijelom Miškićem, usledio je povratni pas da bi 27-godišnji špic zicer pretvorio u pogodak.

Njegov tek drugi u prvenstvu otkako je stigao u najveću zemlju sveta, a prvi posle tri meseca, jer je toliko proteklo od mata Lokomotivi 8. decembra. Ima i jedan u kupu, uz napomenu da je tek ovog proleća počeo da igra redovno posle višemesečne pauze. Ovom egzekucijom Orenburg se iz zone ispadanja popeo na sedmo mesto na tabeli i u prvenstvu kakvo je rusko može čak da se nada plasmanu u Ligu Evrope. Samo, za to su potrebni dobri rezultati u seriji. Možda baš zahvaljujući Despotovićevim golovima.

Osim Despotovića, Orenburg za tri boda može da zahvali i golmanu Frolovu, koji je u nadoknadi na sjajan način zaustavio jedan šut Dinama.

Spas iz Brazila: CSKA ga nekako umuvao, sad je pritisak na Zenitu. Armejci jedva savladali Ural u gostima pogotkom desnog beka Fernandesa.

Konačno CSKA da proradi na strani. Mučili su se Armejci van svog stadiona, nikako im nije išlo, do duela u Jekaterinburgu mogli su da se podiče tek jednim slavljem na poslednja četiri gostovanja, ali su protiv Urala uspeli da urade ono što se od ekipe koja gaji šampionske ambicije i očekuje. Slavlje u 20. kolu Premijer lige, vredno skoka preko Krasnodara i prebacivanja pritiska na pleća vodećeg Zenita.

Moskovski velikan je slavio 1:0, mada je morao dobro da se oznoji da bi sa stadiona na kome se igrao prethodni Mundijal doneo sva tri boda. Opet je igrao nedovoljno atraktivno, malo šansi je stvorio, počelo je da mu curi vreme, da bi 15 minuta pre kraja Mario Fernandes glavom posle centaršuta Ivana Obljakova iz kornera nadvisio odbranu domaćeg tima i pogodio tamo gde je koji sekund ranije mogao švedski rezervista Arnor Sigurdson, ali je izblokiran.

Bio je to prvenac naturalizovanog Brazilca, a nije mogao da izabere bolji trenutak da pogodi cilj posle čak sedam asistencija u dosadašnjem toku sezone. Ono što je centaršutevima sa desnog boka radio tokom takmičarske godine – pet u prvenstvu, dvaput u Ligi šampiona – sad je dočekao da mu saigrači vrate, a bio je dovoljno spretan da pogodi cilj i tako donese veliku radost ekipi Viktora Gončarenka.

Za sedmi vezani susret na kome Ural – za koji nisu igrali bivpi defanzivci Vojvodine i Partizana, Dominik Dinga i Gregor Balažic – nije pogodio mrežu CSKA. Tim iz glavnog grada je prišao lideru Zenitu na četiri boda, mada ekipa iz Sankt Peterburga može opet da se odlepi pod uslovom da u nedelju savlada Spartak u Moskvi.

RUSIJA 1 - 20. KOLO

Petak

Anži - Krila Sovjetov 0:2 (0:1)
/Kanunjikov 28, Sejdajev 88 pen/

Subota

Orenburg - Dinamo 1:0 (0:0)
/Despotović 52/

Ural – CSKA 0:1 (0:0)
/Fernandes 75/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar