Žrijeb za SP: Srbija sa Italijom, Filipinima i Angolom!

Orlovi dobili rivale za najveću svetsku košarkašku smotru.  Dobar žreb – Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na Mundobasketu! Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D Svetskog prvenstva u Kini protiv selekcija Italije, Filipina i Angole.

Košarka 16.03.2019 | 13:00
Žrijeb za SP: Srbija sa Italijom, Filipinima i Angolom!
Žreb za Mundobasket: Srbija u grupi sa Italijom! "Orlovi" će se zagrevati u mečevima protiv Angole i Filipina. Potom sledi ukrštanje sa grupom u kojoj su Španija i Portoriko.

Sada je sve i definitivno jasno - Srbija će prvu fazu Mundobasketa u Kini (31. avgust - 15. septembar) otpočeti u Fošanu, gde će zauzeti mesto u Grupi D zajedno sa Italijom, Filipinima i Angolom!

Izabranici Aleksandra Đorđevića nalaze se u grupi po meri, pošto su iz četvrtog šešira dobili Filipine, a ne Kanadu ili Crnu Goru.

Iz trećeg nije bilo lakog protivnika za "Orlove" i odatle su nam došli "Azuri", dok su Rusija, Australija i Brazil završili u drugim grupama.

Ukoliko Srbija obzebedi prvo mesto automatski će izbeći selekciju SAD do mogućeg finala, ukoliko, naravno, "Drim tim" bude prvu u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom. 

Imamo i grupu "smrti". U njoj će igrati selekcije Litvanije, Kanada, Australije i Senegela. Veoma je teška i jedan od favorita za visok plasman završiće učešće u prvoj fazi.

Selekcija domaćina je dobila grupu po meri, pošto će igrati sa Poljskom, Venecuelom i Obalom Slonovače, i ovo je svakako najslabija grupa. 

Reprezentacija Crne Gore nije imala sreće na žrebu i igraće protiv selekcija Grčke, Brazila i Novog Zelanda. Španija je dobila laku grupu, Francuska i Nemačka veliki su favoriti u svojoj, kao i Argentina i Rusija. 

Kada je reč o sistemu, dalje prolaze po dve ekipe, potom se prave četiri grupe od četiri tima i dalje prolaze po dve selekcije. Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a reprezentacija Srbije brani srebro. 

Posle iscrpljujućih kvalifikacija, vreme je da se posvetimo isključivo "onom glavnom", a to je FIBA Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 15. septembar).

Žreb u Šenženu počeo i doneo je osam grupa prve faze Svetskog prvenstva!

Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi D, u gradu Fošanu, gde će joj rivali biti Angola, Filipini i Italija. U drugoj fazi, po dve ekipe iz svih osam grupa formiraće nove grupe, a "orlovi" će ukrštati sa Španijom, Portorikom, Iranom ili Jordanom.

Ovo su grupe Mundobasketa u Kini:

Grupa A (Peking): Obala Slonovače, Poljska, Venecuela, Kina.
Grupa B (Vuhan): Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija.
Grupa C (Guangdžou): Španija, Iran, Portoriko, Jordan.
Grupa D (Fošan): Angola, Filipini, Italija, Srbija.
Grupa E (Šangaj): Turska, Češka, SAD.
Grupa F (Nanđing): Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora.
Grupa G (Šenžen): Dominikanska Republika, Francuska, Nemačka, Tunis.
Grupa H (Donguan): Kanada, Senegal, Litvanija, Australija.

DRUGA FAZA - UKRŠTANJE

GRUPA I (Fošan): Grupa A - Grupa B
GRUPA J (Vuhan): Grupa C - Grupa D
GRUPA K (Šendžen): Grupa E - Grupa F
GRUPA L (Nanking): Grupa G - Grupa H

Nije "sportski" ići previše unapred, ali žreb služi i za to, pa bi trebalo reći da će potencijalni rivali našeg tima u četvrtfinalu biti timovi iz Grupa A i B, u kojima nema glavnog favorita - reprezentacije SAD.

Objektivno gledano, osvajanje prvog mesta u obe uvodne faze učinilo bi da "orlovi" izbegnu duel sa Amerikancima sve do finala!

Naravno, tu bi trebalo uzeti u obzir da je u delu "kostura" naše reprezentacije i Španija, pa se već sada taj međusobni meč druge faze nameće kao izuzetno važan za oba tima. U najdaljoj računici, poraženi iz tog evropskog derbija "išao" bi u polufinalu upravo na SAD, pod uslovom da preskoči najuspešniju ekipu iz prve drve grupe ("A" i "B").

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar