Spaleti je gotov, Inter ima tri opcije za klupu!

Rat u svlačionici i kancelarijama! Derbi dolazi u teškom trenutku. . .

Fudbal 16.03.2019 | 15:00
Spaleti je gotov, Inter ima tri opcije za klupu!
Šta god da uradi sa Interom do kraja sezone, Lučano Spaleti može od leta da traži novi posao. Mediji na Apeninima su uvereni da je Spaleti potrošio sve kredite i da će na kraju sezone dobiti otkaz. A možda i ranije...

Posle ispadanja od Ajntrahta u osmini finala Lige Evrope, Spaleti je dodatno sebi zakomplikovao život. Nije u pitanju samo eliminacija, već način na koji je Inter igrao, gomila vidno nezadovoljnih fudbalera i siva pespektiva. A ovog vikenda Nerazure očekuje gradski derbi sa Milanom, jako bitan u borbi za Ligu šampiona. Ako Inter izgubi i tu utakmicu, onda mu opasno visi četvrto mesto i plasman u elitno takmičenje. Što bi za klub bila katastrofa. Kako sa sportske, tako i sa ekonomske strane.

O svemu će se pitati Interov direktor Bepe Marota, a njegov plan je da ne menja trenera do kraja sezone ukoliko za to zaista ne bude neke hitne potrebe. Marota već skenira tržište i traži trenera za narednu sezonu.

Tri imena su u opticaju: Marko Đampaolo iz Sampdorije, Mauricio Sari iz Čelsija i Antonio Kontekoji je slobodan. Može se zaključliti i zašto je Spaletijev mandat oročen do kraja sezone. Đampoloi Sari neće biti slobodni pre leta i zato Marota čeka.

Konte je favorit da preuzme klupu Nerazura, radio je sa Marotom u Juventusu, ali do sada nije pokazivao preveliku želju da preuzme milanski klub.

Situacija sa Sarijem i Đampaolom je komplikovanija. Sari je u jednom trenutku bio blizu otkaza u Čelsiju, ali se situacija popravila u poslednje vreme. Trofej u Ligi Evrope bi mogao da ga spasi. Što se Đampaola tiče, Sampdorija verovatno ne želi da ga pusti, ali je svesna da je ovo šansa karijere koju je njen trener dugo čekao. Đampolo važi za jednog od najtalentovanijih i najinteligentnijih trenera sa Čizmi. Ranije se pominjao i kao mogući trener Juventusa i Milana, Galijani ga je silno želeo pre nego što je došao Siniša Mihajlović.

Ipak, moguće je da Inter već naredne nedelje promeni trenera ako Spaleti doživi neki debakl u derbiju i ako ne razmrda ekipu. U tom slučaju bi verovatno bilo angažovano neko prelazno rešenje do kraja sezone.

Derbi dolazi u jako nezgodnom trenutku za Inter. Atmosfera u klubu je na ivici pucanja. Sve je počelo sa Maurom Ikardijem, ali je zahvatilo i ostale u klubu. Republika piše da u svlačionici postoje tri klana: „slovenski“, južnoamerički i italijanski. U “slovenskom“ su Handanović, Brozovići Perišić koji su u sukobu sa Ikardijem na čijoj strani su Lautaro Mertinez, Matijas Vesino, Miranda... A od nezadovoljstva kipte domaći igrači poput Kandreve, Ranokije, Galjardinija...

Na strani „slovenskog“ klana je i sportski direktor Pjero Auzilio koji je potpuno pao u senku otkako je Marota došao u klub i polako pakuje kofere. Pominje se kao mogući direktor Rome jer se od dolaska Marote ništa ne pita o ozbiljnim stvarima u Interu, a šuška se da će ga naslediti Esteban Kambijaso.  

Atomsfera u Interu je na granici pucanja...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar