F1: Hamiltonu pol pozicija u Australiji!

Luis Hamilton, vozač Mercedesa, pobedio je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije.  Čik uhvatite Hamiltonovu Srebrnu strelu! Aktuelni šampion Formule 1 otvorio novu sezonu pol-pozicijom u Melburnu. Botas drugi, Fetel treći, ekipa Has prijatno iznenadila.

Ostali sportovi 16.03.2019 | 14:15
F1: Hamiltonu pol pozicija u Australiji!
Na prvim zvaničnim kvalifikacijama za novu sezonu, Mercedes je nastavio dominaciju iz prethodne godine i zauzeo prva dva mesta.

To znači da će odmah iza Hamiltona krenuti Valteri Botas, dok je Sebestijan Fetel imao razočaravajuće kvalifikacije i startovaće kao treći.

Ovo je bila 84. pol pozicija u karijeri aktuelnog šampiona Formule 1. 

Kao četvrti na cilj stigao je vozač Red Bul Honde Maks Vesrstapen, dok je petoplasirani novi vozač Ferarija Šarl Lekler. 

Prvih deset kompletirali su još Roman Grožan, Kevin Magnusen, Lando Noris, Kimi Raikonen i Serhio Peres. 

Kako je završio 2018, tako je otvorio 2019 - šampionski. Luis Hamilton je na otvaranju nove sezone Formule 1 ponovo pokazao da njemu, ali i njegovom Mercedesu i dalje nema ravnih.

Britanski as je za volanom novog bolida, popularne Srebrne strele na kvalifikacijama za već tradicionalnu prvu trku u godini, Veliku nagradu Australije uzeo pol-poziciju izuzetnom vožnjom od koje je njegov najveći rival, lider Ferarija Sebastijan Fetel bio sporiji više od pola sekunde! Nemac je zabeležio treći rezultat, te će kretati sa Redbulovim Maksom Ferštapenom iz drugog reda, dok će se u prvoj startnoj liniji naći i drugi as Mercedesa, Valterij Botas.

Petostruki šampion najbržeg cirkusa tako je odmah pokazao da će teško prepustiti tron iako su bolidi iz Maranela tokom predsezonskih testova prikazivali najbolje rezultate. Ali, kada je došlo vreme da se pokažu u pravom svetlu, nisu zasijali. Šta više, nova akvizicija Ferarija, mladi Monegašanin Šarl Lekler postavio je peti rezultat i time ostavio vođu svog tima na cedilu. Treba ipak imati na umu da je Hamiton i prople godine uzeo pol-poziciju, ali je na kraju ipak slavio Fetel. 

Odličan, čak previše dobra trkački dan imala je ekipa Has (Haas) pošto su oba njena vozača među prvih deset, te je iskusni Roman Grožan zabeležio šesto, a Kevin Magnusen sedmo vreme. Deluje da bi ovaj za sada mali američki tim pogonjen agregatima Ferarija mogao mnogim favoritima da pomrsi račune i sutra ujutru u Melburnu i u nastavku sezone koja broji čak 21 trku.

Velika nagrada Australije vozi se od 06.00 po srednjeervopskom vremenu, a prenos možete pratiti na TV Sportklub.

Prvih deset u kvalifikacijama:

1. Luis Hamilton
2. Valteri Botas
3. Sebastijan Fetel
4. Maks Ferstapen
5. Šarl Lekler
6. Roman Grožan
7. Kevin Magnusen
8. Lando Noris
9. Kimi Raikonen
10. Serhio Peres

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar