IV: Nadal - Federer poslije 17 mjeseci!

Nadal "preživeo" Rusa i povredu, "derbi" sa Federerom posle 17 meseci! Rafael Nadal, najbolji španski teniser, plasirao se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Rusom Karenom Hačanovim od 2-0.  Nekada najbolji teniseri sveta odmeriće snage u polufinalu Indijan Velsa.

Tenis 16.03.2019 | 12:00
IV: Nadal - Federer poslije 17 mjeseci!
Nadal je pobedio Hačanova u veoma napetom meču u kojem se borio i protiv povrede – 7:6(2), 7:6(2).

Ovo je bio šesti međusobni susret Rusa i Španca, u kojem je Nadal odneo i šestu uzastopnu pobedu.

Na ovo su ljubitelji tenisa (pre)dugo čekali!

Rafael Nadal i Rodžer Federer sastaće se u subotu u polufinalu mastersa u Indijan Velsu, bezmalo godinu i po dana nakon njihovog poslednjeg okršaja, u finalu mastersa u Šangaju.

Federer je u četvrtfinalu rutinski pobedio Poljaka Huberta Hurkača (6:4, 6:4), a Nadal morao da uloži znatno više energije da bi otpisao Karena Hačanova.

Oba seta rešena su u "taj brejku", a Majorčanin ih je dobio sa po 7:2.

Nadal u međusobnom bilansu sa Federerom stoji znatno bolje (23:15), ali Švajcarac ga je "tukao" u poslednjih pet mečeva, od turnira u Bazelu 2015. do pomenutog susreta u Šangaju 2017.

Poslednju pobedu nad velikim rivalom "kralj šljake" je ostvario još na Australijan openu 2014.

Prvi polufinalni par čine Miloš Raonić, koji je eliminisao Miomira Kecmanovića i Dominik Tim, kom je Gael Monfis predao meč u četvrtak.

Hačanov je prvi pripretio, već na samom startu meča, te napravio brejk i poveo sa 2:0. Nadal se vratio sredinom seta i izjednačio na 3:3, a nekoliko gemova kasnije imao i set lopte. 

Ipak, Karen je spasao sve četiri i izjednačio na 5:5, pa kasnije i odveo prvi set u taj-brejk. Ipak, Rafa je bio znatno bolji u tom delu igre i poveo sa 1-0. 

Na početku drugog seta videli su se prvi problemi za Nadala. Frustracije za navijače Španca nisu bile izazvane lošom igrom, već evidentnim problemima sa kolenom. Uprkos tome, Nadal je napravio brejk, ali ga je i izgubio u narednom gemu. 

Nekada najbolji teniser na svetu je pokušavao da prebrodi muku koju je imao, fizioterapeut mu je zavio koleno, pa je Nadal iz minuta u minut izgledao sve bolje. 

Drugi set je, kao i prvi, otišao u taj-brejk. Hačanov je dobro počeo, bilo je 2:2, ali je onda usledio ogroman pad u igri Rusa, koji do kraja nezvaničnog trinaestog gema seta nije osvojio nijedan poen. 

U polufinalu "petog Grend slema" Nadal će igrati u subotu protiv velikog rivala Rodžera Federera, ali je veliko pitanje u kakvom će stanju biti za taj duel. Ovo će, inače, biti prvi duel Rodžera i Rafe posle 17 meseci, a španski teniser vodi sa 23-15 u međusobnim okršajima.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar