Emir povrijeđen, otkazane predstave

Tokom premijernog izvođenja predstave Abdulaha Sidrana "Sjećaš li se Doli Bel", u režiji Kokana Mladenovića, glumac Emir Hadžihafizbegović je doživio ozbiljnu tjelesnu povredu zbog koje je nakon predstave morao hitno biti hospitalizovan, saopšteno je iz sarajevskog Kamernog teatra 55.

Zabava 16.03.2019 | 07:57
Emir povrijeđen, otkazane predstave
Zbog uslovnosti njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede odmah je donesena odluka o otkazivanju prvih pet repriza ove predstave.

"Obavještavamo publiku koja je kupila karte za prvih pet repriza, da će predstave biti otkazane, a da termini igranja 26.3. i 27.3.2019. za sada ostaju nepromijenjeni", rekli su iz Kamernog teatra.

Otkazane predstave će se odigrati u aprilu, a o terminu će javnost biti pravovremeno informisana. Preuzete karte će važiti i za ta igranja, a gledaoci mogu zatražiti i povrat novca na blagajni Kamernog teatra 55.

Podsjetimo, glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović u petak naveče je prevezen u Urgentni centar Opšte bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu nakon premijere predstave "Sjećaš li se Doli Bel".

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno, Hadžihafizbegović je nakon predstave zatražio hitnu medicinsku pomoć u toj zdravstvenoj ustanovi.

Inače višeminutnim aplauzom i ovacijama ispraćena je gala premijera predstave "Sjećaš li se Doli Bel" koja je izvedena u Kamernom teatru 55, a koju je prema tekstu Abdulaha Sidran režirao Kokan Mladenović.

Dvanaest sjajnih glumaca donijelo je magiju na scenu Kamernog teatra 55 i pod rediteljskom palicom Kokana Mladenovića poetski prikazalo realnu i humorističnu stranu Sarajeva šezdesetih godina. Da su to uradili maestralno potvrđuju aplauzi koji su poslije gotovo svake scene prolamali dvoranom, smijeh koji ste u jednom trenutku mogli čuti, a koji bi već u drugom trenutku zamijenili teški, duboki uzdasi. Premijera je bila izuzetno emotivna, a mnogima je bilo teško zadržati i sakriti suze u očima.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar