Objavljen snimak hapšenja ubice

U krvavom pohodu terorista u dvije novozelandske džamije u Krajstčerču ubijeno je 49 osoba, a teško ranjeno oko 20. Australijanac Brenton Tarant, koji je uživo prenosio napad na džamiju Al Noor na društvenim mrežama, uhapšen je odmah nakon napada.

  • Vijesti
  • Svijet


Policija je spriječila još jedan napad koji je planirao u drugom gradu. CBS San Francisko objavio je snimak njegovog hapšenja. On se u trenutku kada ga je opkolila policija nalazio u vozilu na kojem su pronađene dvije eksplozivne naprave.

– Čuli smo ljude kako vrište i plaču. Vidio sam ljude koji leže krvavi – rekao je jedan od svjedoka masovnog ubistva koji je okarakterisan kao teroristički napad.

Vlasti su saopštile kako su uklonile Tarantove profile na društvenim mrežama, kao i video njegovog krvavog pohoda. Takođe, uklanjaju sve račune i postove u kojima se pruža podrška i upućuju molitve za uhapšene teroriste.

 Četiri osobe, tri muškarca i jedna žena uhapšeni su zbog ova dva napada. Uoči napada Tarant je objavio manifest na 72 stranice u kojem je opisao kako je inspirisan norveškim masovnim ubicom Andersom Brejvikom te da je prvobitno planirao napad na Dunedin džamiju, ali se kasnije predomislio.(Klix)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Srbin domaćin

15.03.2019 15:36

Sta reci...ubici ni smrtna nije dovoljna. Tuga.

.tero

15.03.2019 17:40

Terorizam.treba.unistiti.a.ne.neduzne.ljude.strava

#tuga

15.03.2019 18:37

Samo u Iraku je pobijeno preko 601, 000 ljudi do 2006. Podsjecam, Irak nikakve veze nije imao sa terorizmom, stavise Osama je bio neprijatelj. U Siriji je ubijeno oko 560,000 ljudi. U obje zemlje procejna je da je raseljeno barem 15 miliona ljudi. Ove sto je pobio ovaj u N.Zelandu su u 99% slucajeva bili zrtve u domovini.

Satoshi Nakamoto

15.03.2019 19:01

Skoro sve vrste terorizma su posledica frustracije i nemocu naroda pod dominacijom i pritiskom mocnika. U ovom slucaju terorizam je bio usmjeren ka muslimanima kao predmetu meznje a inspirisan i motivisan kako muslimanskom dzihad doktrinom , tako i zloupotrebom te doktrine od stran USA i Velike Britanije . Veoma tesko rijesiti . Bitno je uociti problem a problem je Americko-Britanska hegemonija i politika zavadi pa vladaj .

Poslednji kineski car

15.03.2019 19:24

Društvene mreže koliko god da su dobre, sa druge strane su zlo. Gledam, kćerkica od mog komšije ima 10 godina i on se hvali kako ona ima profil na Fejsbuku?! Kada sam mu dobronamjerno rekao da to uopšte nije u redu i da to djetetu njenih godina apsolutno nije potrebno, te da može imati po nju negativne posledice, čovjek me izružio kao štene i više ne komunicira sa mnom,jer sam ja navodno ljubomoran što mu je dijete napredno?! I ne treba komunicirati sa mnom nije mi to problem, ali jest mi muka što je glup i što lično odobrava da mu dijete ulazi u virtuelni svijet za koji nikako nije spremno. Strašno puno je terorističkih akcija koje se kao i ova direktno prenose na društvenim mrežama i slobodan sam reći da nema tih Fejsbuka ili da su drugačije organizovani da bi istih bilo manje. Svijet je pun ludaka i terorista koji imaju potrebe da svoje zločine prenose "on line". Na kraju, naravno da ovo osuđujem i pitam se hoće li i ovaj čovjek zahvaljujući "demokratskim društvima" u kojim živi i ubija dobiti kao i Brejvik samo 21 godinu zatvora nakon čega će opet moći nastaviti svoj krvavi pir?

U pravu ste. Ne znam jeste li vidjeli snimak pucanja i ubijanja u samoj džamiji. To je gotovo potpuno identično silnim virtualno-realnim igrama bjesomučnih pucačina. I ovaj je tako pucao po bespomočnim ljudima, bez ikakvih emocija kao da je to radio na tabletu. Nažalost, biće ovoga još i to na mnogim mjestima.

Re

15.03.2019 22:07

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.