Postaje ozbiljno: Velike face gledale šou Jovića!

Kada Barselona pošalje tri najvažnija operativca na "Đuzepe Meacu", onda znate da je veoma ozbiljno. . .  Ozbiljni simptomi, Barsa žuri da završi Jovića! Direktori se već sastali sa igračem!

Fudbal 15.03.2019 | 19:45
Postaje ozbiljno: Velike face gledale šou Jovića!
Imali su šta da vide!

Barselona je na "Đuzepe Meacu" poslala najvažnije operativce i ljude od poverenja koji su pratili nastup Luke Jovića, a ovaj im je maestralnim pogotkom za pobedu Frankfurta protiv Intera (1:0) i plasman u četvrtfinale poslao poruku da spreme novac...

U 6. minutu je pretrčao Stefana de Fraja, dobio ga na zemlji u guranju za poziciju, pa u vazduhu spustivši sebi glavom loptu - koju je prebacio preko Samira Handanoviča.

Zanemela je domaća publika zbog majstorstva koje je prikazao Luka Jović, a sigurno su zadovoljni onim što vide bili i Erik Abidal, Hose Segura i Ramon Planes, koji su fotografisani u loži najlepšeg italijanskog stadiona.

Proslavljeni francuski fudbaler Erik Abidal je od prošlog leta sportski direktor Barselone i čovek koji je zaslužan za dolaske mladih fudbalera poput Malkoma i Frenkija de Jonga, a sada želi i napadača Frankfurta za koga se, bar je tako utisak na osnovu pisanja medija i njegovih igara, otimaju najveći klubovi u Evropi.

Od ranije je poznato da ga želi i Real Madrid, spominjao se Bajern, da bi pred utakmicu sa Interom među interesentima završio i Mančester siti.

Barselona je definitivno najviše zagrizla za Jovića, što govori i odlazak na "Meacu" sportskog direktora, generalnog menadžera i tehničkog sekretara, koji će predsedniku Đozepu Mariji Bartomeuu sigurno preneti lepe reči o još uvek pozajmljenom fudbaleru Benfike.

Utakmici je prisustvovao i agent Falji Ramadani.

Luka Jović je "očarao" mnoge i očekuje se prava bitka za njegov potpis, a i ko ne bi želeo napadača koji ima samo 21 godinu i takvu statistiku.

Srpski napadač je već postigao 22 gola u 35 nastupa, a ima i sedam asistencija.

Sportski direktor nemačkog tima Fredi Bobić kroz kroz šalu je istakao da je ljut na srpskog reprezentativca jer nije u potpunosti ispunio obećanje dato da će ostvariti het-trik protiv Intera na "Meaci".

"Malo sam ljut. Obećao mi je tri gola pre meča, trebalo je da dobijemo 3:0, 4:0 ili 5:0. Od prvog do poslednjeg minuta smo kontrolisali utakmicu" , rekao je Bobić, a prenosi Kiker.

Hvalospeve na račun Jovića dao je i golman Ajntrahta Kevin Trap.

"Jović je bio odličan, iako je mogao da bude strelac još jednom ili dva puta. Možemo da budemo ponosni, ali ne smemo da padnemo u euforiju", zaključio je on.

Koliko je dobar bio Luka Jović na kultnoj "Đuzepe Meaci" govori i podatak da mu je najtiražniji nemački list Bild dao ocenu 1, što je najviša moguća kod njih.

"Pobednik meča. Bio je konstantna nevolja za Inter i borio se do iscrpljenosti", stoji u obrazloženju.

Barselona je došla u Milano samo s jednim razlogom – Luka Jović.

I imala je šta da vidi i čuje. Srpski napadač se sinoć po 16. put u poslednjih godinu i kusur dana (piše katalonski Sport) našao pod Barsinom lupom uživo i odgovorio je sjajnim golom za pobedu Ajntrahta i eliminaciju Intera u osmini finala Lige Evrope.

Znali su Barsini skauti i odranije čime Luka raspolaže i verovatno nisu bili iznenađeni partijom protiv Intera, ali razlika je što je sinoćnjoj partiji prisustvovao sam vrh Barsinog rukovodstva. Direktori Pep Segura i Erik Abidal, kao i Abidalov zamenik Ramon Planes su gledali utakmicu u društvu menadžera Edoarda Crnjara. Reč je o agentu koji je ranije posredovao u nekim manjim transferima kao što je prelazak Boatenga u Barsu, kao i još neki transferi u Španiji i Italiji. Ali koji ne zastupa Jovića i nema veze sa eventualnim transferom.

Nekoliko sedišta dalje je sedeo Fali Ramadani, vlasnik agencije LIAN Sports koja zastupa Jovića. Nije teško zaključiti da su pre i posle meča razgovarali o transferu. Pogotovo što im to ne bi bio prvi sastanak, jer su Segura i Ramadani već u nekoliko navrata ’oči u oči’ pričali o mogućnosti da Jović narednog leta dođe na Kamp Nou. Inače, Barsin direktor i glavni čovek za transfer politiku Pep Segura se prošlog četvrtka u društvu Gorana Vučevića sastao sa Jovićem u Frankfurtu posle prve utakmice sa Interom.

Očigledno je da je Jović prošao sve Barsine filtere što se tiče kvaliteta i da niko u klubu više nema dilemu da li je on to što traže. Posle toliko skautiranja i gledanja, Barsa je prelomila da je Jović idealan napadač koji će u budućnosti dobijati šansu kada Suarez odmara, a potom postepeno zameniti Urugvajca u špicu napada.

Nemački mediji su još pre nekoliko nedelja pisali da je Barsa postigla okviran sporazum sa igračem i Ramadanijem. Ostaju još da se usaglase detalji, ali i teži deo posla  - sporazum sa Ajntrahtom. Nemački klub će prvo morati da aktivira otkupnu klauzulu od 6.000.000 evra iz Benfike i tek onda da pregovara o prodaji Jovića. Pominjalo se da je Barsa sprena da plati nešto iznad 40.000.000 evra za srpskog napadača, dok nemački izvori javljaju da že Ajntraht tražiti 60.000.000 ebvra za obeštećenje.

Kako god, Jović je iz dana u sve bliži Barseloni. Kako katalonska štampa napisa danas: „Ovo su ozbiljni simptomi Barsine rešenosti da kupi Jovića pre i završi sve nego što počne prelazni rok“.

Jer, konkurencija bi mogla da pokvari planove Barseloni. Ne bi Kataloncima bilo prvi put da im neko preotme "već viđeno" pojačanje ispred nosa. Tako su prošli su luačjevima sa Vinisijusom i Rodrigom. A Real Madrid nije imun na Jovića. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar