Paunovo šilo: Lijevo Katai, desno Niko Gajtan!

Veliko pojačanje za Čikago!

Fudbal 15.03.2019 | 16:45
Paunovo šilo: Lijevo Katai, desno Niko Gajtan!
U prva dva kola MLS lige samo bod za Čikago Fajer, ali danas gigantsko pojačanje za tim Veljka Paunovića. Čikago je i zvanično objavio da je novi član Fajera proslavljeni Niko Gajtan!

Gajtan stiže kao sloodan igrač, pošto je raskinuo ugovor sa Dalijan Jifangom u kome je igrao nakon Benfike i neuspešne sezone u Atletku. Posebno je zanimljivo, pazite sad ovo, što će Čikago morati da uplati Sijetlu 50.000 dolara na osnovu toga što su baš Saundersi “otkrili“ Gajtana. Američki sport ipak funkcioniše na neki samo njima razumljiv način.

Kako bilo, Gajtan je potpisao ugovor do kraja kalendarske godine, a klub ima i opciju da produži saradnju na 2020.

Samo da prvo vide koliko je Gajtan zarđao. U Lisabonu je blistao, pa ga je Atletiko kupioza čak 25.000.000 evra, ali je u Madridu bio razočaranje, dok Kina jednostavno ne može da bude ogledalo njegovih mogućnosti.

Ali biće Paunovićev tim zanimljiv za gledanje. Tu je već Basijan Švajnštajger, pa Pžemislav Frankovskikoga je Čikago za 1.500.000 evra doveo iz Jagjelonije, tu je mladi američki plej Đorđe Mihailović, pa i miljenik Zvezdinih navijača Aleksandar Katai. Sa dolaskom Gajtana bi Švajnštajger trebalo da zaigra nešto povučenije, kao klasičan zadnji vezni.

“Nikolas je igrač koji može da poremeti bilo koju odbranu u ligi. Ima neverovatan talenat, a još je u najboljim fudbalskim godinama“, uzbuđen je Paunović.

Kako i ne bi, ne tako davno je Gajtan bio i reprezentativac Argentine. A Argentincima je MLS liga postala baš zanimljiva, jer su u američkom fudbalu ime već napravili i Dijego Valeri, Federiko Iguain, Ignasijo Piti, Lusijano Akosta, Maksi Moralez...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar