Zvezda nagrađuje skromnost i inteligenciju!

120. 000 za čoveka koji je rasturio Lalanu je baš malo! Na Marakani nisu zaboravili jednog od važnijih šrafova Vladana Milojevića.

Fudbal 16.03.2019 | 21:00
Zvezda nagrađuje skromnost i inteligenciju!
Crvena zvezda je praktično skockala tim za početak evropskih kvalifikacija. Ugovori su produženi sa devetoricom igrača koji su dobili značajne povišice i trebalo bi da ostanu u Ljutice Bogdana do kraja avgusta.

Svi članovi odbrane, počev od Milana Borjana, su podmireni novim ugovorima, bolje uslove je dobio iBranko Jovičić, Zvezda je blindirala i Marka Marina, osigurala bolju pregovaračku poziciju kada je u pitanju potencijalni transfer... Kratkoročan ugovor, od bitnijih igrača, ima samo El Fardu Ben, i sasvim je logično što bi on najkasnije u avgustu trebalo da napusti Marakanu. Ovo je period njegove karijere kada može da obezbedi egzistenciju...

Navijači se nadaju još samo jednom bitnom potpisu. Došao je tiho, kao igrač za rotaciju, ali je Dušan Jovančić postao je jedan od najvažnijih šrafova mašinerije Vladana Milojevića. On ima ugovor sa crveno-belima do juna 2020. godine, uz opciju da se saradnja produži na još 12 meseci. Mesečno inkasira u Ljutice Bogdana 10.000 evra, uz određene bonuse godišnje kao Zvezdin igrač može da zaradi 150.000 evra.

Do pre nekoliko godina bio bi to vrlo pristojan ugovor sa Zvezdinog igrača, ali... Vremena su se promenila, pa tako sada Jovančić spada u red slabije plaćenih igrača. Odgovorne sa Marakane inpresionira još jedna činjenica – nikada, čak i u neformalnim razgovorima, nije spomenuo da treba da bude nagrađen za odličnih šest meseci u redovima najtrofejnijeg srpskog kluba. Prosto, Jovančić je takav karakter – ćuti, radi, i igra najbolje što može.

I takav rezon mu je doneo afirmaciju na velikoj sceni. Svi pamte njegovu partiju iz beogradskog duela sa Liverpulom, kada je u direktnom duelu prosto odučio od fudbala Lalanu.

Momak sa Crvenog krsta još nije dobio poziv čelnika, niti predlog novog ugovora, ali pitanje je dana kada će to da se desi. Jer odgovorni sa "Marakane" su svesni da moraju da nagrade visokog vezistu za fudbalsku inteligeniju, kojom je dodatno oplemenio Zvezdin tim, i urođenu skromnost. Ta skromnost se očćitava i na prvi pogled bizarnom podatku. Od svih prvotimaca Crvene zvezde ima najjednostavniji mobilni telefon.

Od Jovančića se očekuje da i u pomenutim kvalifikacijama za grupnu fazu bude jedan od bitnijih igrača.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar