Ronaldo het-trikom donio Realu 600.000 evra!

Eliminaciji Atletika se raduje i Barselona.

Fudbal 18.03.2019 | 21:45
Ronaldo het-trikom donio Realu 600.000 evra!
Otišao je Kristijano Ronaldo letos iz Reala, ali je het-trikom u utorak uveče oduševio i navijače i čelnike madridskog kluba. Navijače zato što je sa Juventusom izbacio Atletiko, koji je Realu ljuti gradski rival, a čelnike Kraljevskog kluba zato što im je doneo 600.000 evra.

UEFA svake godine zaradu od Lige šampiona deli klubovima prema plasmanu, pobedama, pa se deli i novac od TV prava... Špancima od ukupne sume pripadne oko 15 odsto, a taj deo se dalje deli zavisno od toga koliko je koji klub daleko stigao u elitnom kupu, pa koje je mesto zauzeo u domaćem prvenstvu sezonu ranije...

S obzirom na to da je Atletiko otišao u revanš u Torino sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice, procene su bile da su Madriđani bliži prolasku u četvrtfinale. To bi im donelo i poveliku zaradu, a procenat koji bi Real dobio kasnije pri podeli novca od UEFA, bio bi poprilično skraćen, jer je nedelju dana ranije ispao u osmini finala od Ajaksa.

Međutim, Kristijano Ronaldo je het-trikom eliminisao Atletiko i stavio ga u istu ravan sa Realom: ispala su oba tima u osmini finala! Prema grubim procenama, to je donelo Kraljevskom klubu oko 600.000 evra više nego što su očekivali pre utakmice u Torinu. Nije to sad neka suma zbog koje će na stadionu Santjago Bernabeu da padnu na teme, ali nije ni za bacanje, pogotovo kada "padne s neba".

Atletiko će dobiti nešto više novca od Reala pri završnoj raspodeli, ali samo zbog toga što je prošlu sezonu u Primeri završio kao drugi, ispred ljutog rivala.

Ipak, eliminaciji dva madridska kluba najviše se obradovala Barselona, koja je jedini španski tim koji je stigao do četvrtfinala. Ona će odneti lavovski deo kolača kada se bude delio plen na kraju sezone.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar