Ronaldu prijeti suspenzija zbog ONOGA?!

Juventusov heroj pobede nad Atletiko Madridom mogao bi da bude ozbiljno kažnjen zbog načina na koji je proslavio jedan od tri gola u Ligi šampiona.

Fudbal 15.03.2019 | 10:15
Ronaldu prijeti suspenzija zbog ONOGA?!
Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone se uhvatio za međunožje nakon što je njegov tim poveo 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa.

Njegova provokacija ipak prošla je nekažnjeno. Tačnije, platio je "samo" 20.000 evra.

U revanšu, međutim, Juventus je zahvaljujući Kristijanu Ronaldu uspeo ne samo da nadomesti dva gola minusa, već i da postigne gol više za prolaz u narednu rundu takmičenja.

Ali, Ronaldo je svoja tri gola na kraju utakmice proslavio na nekulturan način - gestikulirajući nabijanje na "onu stvar".

Upravo zbog toga mogao bi da bude predmet disciplinskog postupka pred organima UEFA, a špekuliše se čak da mu preti i suspenzija!

Za razliku od novčane kazne za Simeonea, Ronaldo je pod većom lupom, s obzirom na to da se u članu 11 Disciplinskog pravilnika UEFA govori o "nesportskom ponašanju", a odnosi se na one koji vređaju, provociraju i namerno krše pravila fer-plej ponašanja.

Ako se utvrdi da je namerno provocirao goste, a bio je ispred tribine sa navijačima Atletiko Madrida, mogao bi da propusti bar jednu utakmicu u Ligi šampiona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar