Zvanično: Zidanovo prvo pojačanje - 50.000.000 evra!

Dugo najavljivani transfer brazilskog štopera danas zaključen. . . ! Počeo "remont" Reala: Stiže defanzivac! Samo tri dana nakon povratka Zinedina Zidana na klupu, Madriđani su angažovali prvo pojačanje.

Fudbal 16.03.2019 | 11:00
Zvanično: Zidanovo prvo pojačanje - 50.000.000 evra!
Prvi čovek Real Madrida Florentino Perez navodno je obećao novom-starom treneru Zinedinu Zidanu "remont" ekipe za sledeću sezonu i ta akcija već je započeta.

Samo tri dana nakon što je Zizu i zvanično seo na klupu, madridski gigant saopštio je da je angažovao prvo pojačanje.

Dogovoren je transfer talentovanog Brazilca Edera Militaa iz Porta.

Defanzivni fudbaler zvanično će obući dres Reala 1. jula, kada bude počeo letnji prelazni rok.

Militao, koji ima 21 godinu, dogovorio je šestogodišnju saradnju sa aktuelnim prvakom Evrope, odnosno do 30. juna 2025. godine.

Real nije saopštio koliko iznosi taj transfer, ali, kako prenosi "Marka" morao je da aktivira otkupnu klauzulu od 50 miliona evra.

Klub sa Santjago Bernabeua je bio prinuđen da brzo reaguje, jer prema ugovoru cena Brazilca bi posle 15. jula skočila na 75 miliona evra.

Brazilski defanzivac, koji je bio i na radaru Mančester sitija, u Porto je stigao u avgustu prošle godine iz Sao Paola. Igrač koji je prošlog leta potpisao petogodišnji ugovor, upisao je do sada 33 nastupa za portugalski tim u svim takmičenjima i postigao tri gola.

Za Porto igra i u Ligi šampiona i pomogao je klubu da ostvari plasman u četvrtfinale, prvi put posle 2015. godine.

Militao, koji pokriva pozicije štopera i desnog beka, ali i u defanzivnom delu veznog reda, upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Brazila, u septembru protiv Salvadora u prijateljskom meču.

Ako se povratak Zinedina Zidana na klupu Real Madrida smatra prvim korakom u velikoj rekonstrukciji Kraljevskog kluba, onda je dugo najavljivani potpis štopera Edera Militaa potez broj dva! Sada je i zvanično! Militao je stavio paraf na šestogodišnji ugovor. Brazilac koji je oduševio Evropu posle samo šest meseci u dresu Porta ipak će biti samo delić utehe u ovoj očajnoj sezoni za Kraljeviće.  

Dogovor je i definitivno postignut. Porto nije bio sporan, pristao je odavno na obeštećenje od50.000.000, ali zatezao je Sau Paulo sa svojim procentom koji treba da dobije kao kompenzaciju, pošto je Militao ponikao u tom klubu. Pošto je otklonjena i posledja prepreka, očekuje se da 21-godišnji štoper tokom naredne nedelje bude predstavljen kao novi igrač Reala. 

Danilo je poslednji igrač koji je prešao iz Porta u Real (2015. godina) i tada je posao odrađen po istom principu, objavljen u martu. Portugalci su naime u obavezi do papirološki do tada završe sve. Jedan od razloga jeste i klauzula koja stupa kasnije na snagu i po kojoj otkupna skaže za 50 odsto, odnosno na 75.000.000 evra. 

Naravno da su Madriđani želeli da požure i zbog konkurencije, jer nije Militao samo Realu zapao za oko. Gotovo svi veliki engleski klubovi bili su u igri posle blistave polusezone Brazilca, prve u evropskom fudbalu, gde je pokazao da se već aklimatizovao i privikao na evropski stil, odnosno da je spreman za najveće domete. Militao je snažan i brz, može da igra i beka, a to je i pokazao otkako se Pepe vratio na Dragao. Poziv u nacionalni tim Brazilca za predstojeće utakmice protiv Paname i Češke samo je potvrda njegovih kvaliteta...

Eder Militao u jednom trenutku tokom prošlog meseca pokazao je i svoju lošiju stranu. Kao i većina Brazilaca voli izlaske. Na njegovu nesreću jedne noći je "upecan" u provodu, zbog čega je bio izbačen iz tima. Ni ta činjenica očito nije promenila stav čelnika Reala da žele ovog momka po svaku cenu u svojim redovima. 

Militao će za početak biti u rotaciji, uskakaće umesto Varana ili Ramosa, međutim kako su kapitenu već 32, jasno je da je dugoročni plan da zauzme njegovo mesto. A tu su i česte Varanove povrede... Biće minuta za Militaa, nema sumnje.  

Onaj koji treba da brine jeste Hezus Valjeho, tvrdi Marka. Čim Eder Militao "stupi na dužnost" mladi Španac će vrlo verovatno dobiti voljno. Nova pozajmica sasvim je izvesno, samo ovoga puta s pravom otkupa. Ajntraht je i dalje zainteresovan za ovog momka...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar