Upisao se i Valijente!

Da i mi defanzivci nekad poguramo u napadu! Španac presrećan nakon plasmana crno-belih u polufinale kupa.

Fudbal 15.03.2019 | 08:45
Upisao se i Valijente!
Umesto sloma, posle dramatične poslednje dve nedelje u Humskoj, Partizan se vinuo kao iz pepela u Kruševcu. Crno-beli su razbili Napredak u četvrtfinalu Kupa Srbije (4:0) i ostali su u igri za odbranu pehara, koji je u poslednje tri godine u njihovoj trofejnoj sali.

Jedan od najboljih aktera na tom meču je bio Mark Valijente. Defanzivac crno-belih je u sredu zabeležio svoj prvi gol u dresu Partizana, a znao je i kako da ga proslavi.

„Zaista sam presrećan, pogotovo zato što mislim da i mi defanzivci možemo da pomognemo napadačima i na ovaj način u toku utakmice“, poručio je Valijente u obraćanju za zvanični sajt crno-belih.

Španac je istakao da je tim bio svestan važnosti ove utakmice nakon svega što se poslednjih dana dešavalo u Humskoj. Želeli su fudbaleri Partizana da pokažu da ih ništa ne može uzdrmati.

„Mislim da smo se odlično pripremili za ovu utakmicu, jer smo bili svesni koliki je njen značaj. Igra se na ispadanje, a ne za bodove i nismo imali pravo na kakav kiks. Mentalno smo morali da odreagujemo nakon dva poraza koja smo doživeli u poslednje dve utakmice i bilo je veoma važno da se vratimo na pravi kolosek.“

Mark Valijente je priznao da mu nije jasno zbog čega je trener ekipe Zoran Mirković naprasno odlučio da ode iz kluba.

„Iskreno, bio sam iznenađen Batinim odlaskom. Ne samo ja, već čitav tim. Smatramo da je odličan stručnjak i nikada nismo imali nikakvih nesuglasica. Odluka je, ipak, njegova, mi smo tu da tu odluku poštujemo... Takve stvari se dešavaju u fudbalu“, konstatovao je Valijente.

Mladi Danilo Pantić je takođe zablistao u gradu pod Bagdalom: postigao je gol i upisao još jednu asistenciju.

„Veoma važan gol za mene, pošto su prošla tri meseca otkako sam meč započeo kao starter. Prvo je došao pogodak, a potom asistencija i nadam se da smo priredili užitak navijačima u Kruševcu.

Pantić je gol proslavio na način kako to čini Kristijano Ronaldo.

„Mnogo poštujem Ronalda, pokazao je u utorak da je nemoguće moguće. Rekao sam cimeru, Dejanu Georgijeviću, pre utakmice da ću ukoliko postignem gol na kup-utakmici proslaviti u njegovom stilu. Nisam pogazio reč, uradio sam to kao znak poštovanja“, zaključio je talentovani Danilo Pantić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar