Razija Mujanović tim menadžer ženskih ekipa BiH!

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, saopštio je u četvrtak da je legendarna košarkašica, Razija Mujanović, imenovana za tim menadžera ženskih reprezentacija BiH.

Košarka 16.03.2019 | 16:30
Razija Mujanović tim menadžer ženskih ekipa BiH!
Teletović je na "Fejsbuk" profilu potvrdio da je Razija Mujanović imenovana za tim menadžera "zmajica" uz nadu i vjeru da će dio svog bogatog iskustva prenijeti na nove generacije, kao i da njenim dolaskom dolaze i ljepši dani za žensku košarku BiH.

"Ponosan sam što mogu objaviti kako je naša sportska heroina Razija Mujanović postala team menager ženskih košarkaških selekcija naše zemlje. Malo ko se može pohvaliti činjenicom da je član Kuće slavnih, kao naša Razija, za koju vjerujem da će i ovaj posao raditi sa istim žarom, ljubavi i voljom, kao što je to bio slučaj na parketu i da će uspjeti barem djelić svog znanja i iskustva prenijeti na generacije koje dolaze. Sa Razijom, nadam se, dolaze još ljepši dani ženske bh. košarke", napisao je Teletović.

Mujanovićeva je takođe na "Fesbuk" profilu saopštila da je angažovana da bude tim menadžer ženskih košarkaških selekcija Bosne i Hercegovine ispred KS BiH.

"Moja želja nikad nije bila upitna. Branila sam boje i stvarala žensku košarkašku reprezentaciju 1993. godine, zašto ne bih sad? Mnoge su priče kružile po medijima koje su kreirali nekadašnji čelnici KS BiH. Ali istina je jedna, kad postoji dobra namjera, sa mnom se dogovorite za pet minuta. Vjerujem da možemo podići popularnost ženske košarke u BiH i izgraditi reprezentaciju za velike domete. Sistemski. Nadam se da će se još proslavljenih sportista uključiti u ovu priču. Mi ih imamo i spremni su da daju svoj doprinos", napisala je Razija i dodala da se košarka mora vratiti u škole, publika u dvorane i vjeru u sopstvene mogućnosti.

"Sama ne mogu mnogo uraditi, ali zajedno možemo. Ja ću dati sve od sebe, kao što sam to činila i na parketu. Hvala rukovodstvu Saveza na čelu sa predsjednikom Mirza Teletovicem na ukazanom povjerenju. Idemo raditi. Zbog domovine, zbog generacija koje dolaze", podvukla je legendarna košarkašica Jugoslavije.

Razija Mujanović je u u plavom dresu osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, vlasnica je i svjetskog srebra sa Munobasketa 1990. iz malezijskog Kuala Lumpura, kao i godinu kasnije evropskog srebrnog odličja iz Tel Aviva.

U oktobru 2017. godine primljena je u FIBA Kuću slavnih.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar