Skandal: Batagon preuzima Aluminu

- Da li će kultura nekažnjivosti ugroziti Republiku Srpsku više nego svi strani mešetari i domaći pobornici centralizacije BiH. Kao i u slučaju Davida Dragičevića, istraga o ''Litvanskoj pljački'' prikrila je ključne domaće aktere, dok za strane nije zatraženo raspisivanje crvene poternice Interpola.

Republika Srpska 12.03.2019 | 13:02
Skandal: Batagon preuzima Aluminu
Iako "Batagon" još uvijek nije kupio i isplatio potraživanja Vlade Republike Srpske u Biraču, Dalibor Matić se ponaša kao da je već većinski vlasnik "Alumine".

On sjedi u "Alumini" i određuje od kojih dobavljača treba da se kupe sirovine i druge strateške potrepštine, neophodne za proizvodnju. Pri tome maše mobilnim telefonom sa Dodikovim brojem, uz tvrdnje da je sve to dogovoreno. Njegov dalji rođak Mile Matić i povezani učesnik u jednoj od ranijih pljački "Birača" Radislav Filipović, gurnuli su direktora Milorada Motiku u stranu i operativno vode firmu, pozivajući se na "Batagonovo" preuzimanje "Alumine" i Dalibora Matića.

U najočiglednijoj pljački u bogatoj kriminalnoj istoriji Republike SRPSKE, prebacivanju 14 miliona KM u jednom danu, od IRB-a na Devičanska ostrva, nalaze se potpisi Sonje Rubež i Mileta Matića. Istražni organi nisu utvrdili, ili nisu željeli da utvrde, ko je vlasnik firme na Devičanskim ostrvima gdje je završio novac. To bi mogao da im kaže, na primjer, sadašnji član Upravnog odbora "Alumine" Radislav Filipović, tada na funkciji direktora predstavništva firme sa Devičanskih ostrva u BIH, sa sjedištem u Sarajevu.

Logično je da direktor predstavništva firme zna ko mu je vlasnik, isto kao što je logično da istražni organi i SIPA pozovu Filipovića da utvrde ''gdje su završili novci''.

A možda upravo ti novci treba da vaskrsnu preko Švajcarskog Cuga i finansijskog iluzioniste iz Osmaka koji je hipnotisao Vladu Republike Srpske i nekoga ko upravlja tom Vladom. Svi veoma dobro znaju ko upravlja Vladom Republike Srpske. Sjećate se onog filma "Gorštak" i čuvene rečenice: ''Može biti samo jedan''.

Radislava Filipovića ne uzbuđuju istrage. On je u ofanzivi. U "Alumini" se predstavlja kao budući direktor firme "Batagon Alumina" iz Cuga i da on već odlučuje o svim bitnim pitanjima. Jedno od tih pitanja je uvoz 300.000 tona boksita od firme "Tricon Energy" za koju je lobirao zajedno sa Miletom Matićem. Tom prilikom su iz laboratorije "Alumine" stizale ''naručene'' analize boksita, kako bi "Tricon" dobio prednost u odnosu na druge ponuđače, među kojima je i Rusal, za koga je lobirao uticajni Duško Perović, šef Biroa Republike Sprske u Moskvi.

Ideolog privatizacije, Mile Matić, ne može da dočeka da vidi leđa Motiki. Uz to optužuje Motiku da je krivac za poznati napad na njega u Zvorniku, time što nije realizovao obaveze koje je on prethodno dogovorio prema jednom ''novosadskom biznismenu''.

Da li će kultura nekažnjivosti ugroziti Republike Srpske više nego svi strani mešetari i domaći pobornici centralizacije BiH. Kao i u slučaju Davida Dragičevića, istraga o ''Litvanskoj pljački'' prikrila je ključne domaće aktere, dok za strane nije zatraženo raspisivanje crvene potjernice Interpola.

Zašto nikada nije utvrđeno ko je pravi vlasnik firme sa Devičanskih ostrva, gdje je u jednom danu završilo 14 miliona KM iz IRB-a, namijenjenih zvorničkoj "Energoliniji", u čijem transakcionom lancu je bio "Birač", a na kraju ostala zadužena "Alumina"? Da li su zaista narodni novci ničiji, pa niko ne brine zbog njih, naročito kada postanu nečiji?

Kao što su nestajali snimci sa Banjalučkih ulica, u noći kidnapovanja i ubistva Davida Dragičevića, tako su nestajali i papiri o učesnicima ovog, jednog od najvećih lopovluka u Republici Srpskoj. Istražni organi su uz medijsko izvještavanje obavijestili prošle godine o privođenju Sonje Rubež kao potpisanog pravnog učesnika u ovoj pljački. Medijski efekti pomogli su izbornu kampanju SNSD-a, ali pravosudni su za sada ostali na nuli.

Jer, ti isti istražni organi, nisu dali podatke o tome da je direktor predstavništva firme sa Devičanskih ostrva, gdje je otišao novac, bio Radislav Filipović. Isti Radislav Filipović koji je danas u Upravnom odboru "Alumine" i zalaže se za to da Dalibor Matić rukovodi "Aluminom" i prije preuzimanja Vladinih potraživanja. Druga "sveta krava" istrage je Mile Matić. On je svojim potpisom pomogao čuveni lopovluk i transfer novca prema Devičanskim Ostrvima. I dalje je član Upravnog odbora "Alumine". On je 7. marta na sastanku Upravnog odbora "Alumine" tražio smjenu Milorada Motike i postavljanje predsjednika kompanije po volji Dalibora Matića, jer će, navodno, "Batagon" preuzeti "Aluminu" 21. marta.

Riječ je o istom onom Miletu Matiću koji tvrdi da "Alumina" može da kupi samu sebe i napravi godišnji obrt od dvije milijarde evra. Samo je jedan uslov - da on rukovodi "Aluminom". A onda bi svi bili namireni.

Vlada Republike Srpske je oko 20. februara donijela Odluku da uđe u posao sa "Batagonom", ne obazirući se na primjedbe o favorizovanju ove kompanije.

https://www.vesti.rs/Ekonomija/Vlada-RS-otvoreno-favorizuje-Batagon-i-MG-Mind-za-preuzimanje-FG-Birac-5.html 

Isto tako, Vladu ne interesuje porijeklo novca:

https://www.infomediabalkan.com/vlada-rs-da-obustavi-prodaju-udjela-u-fabrici-birac-dok-ne-provjeri-kapital-svajcarskog-batagon-internesnla
 
Premijer Višković je 8. februara ove obavijestio javnost o zaključcima Vlade Republike Srpske.

https://www.srna.rs/novosti1/665318/prodaja-birca-samo-kompaniji-koja-prihvati-zakljucke-vlade.htm 

Jedino nije obavijestio javnost da je Vlada Republike Srpske već donijela odluku i da treba oko 21. marta 2019. po ubrzanom postupku potpiše Ugovor sa "Batagonom" i preda "Aluminu". O takvom scenariju izvještavaju i drugi mediji.

https://opcija.net/za-43-miliona-km-batagon-preuzima-sva-potrazivanja-rs-od-birca-i-dobija-kontrolu-nad-aluminom/ 

Ugovor bi trebalo da bude potpisan oko dvadesetog marta ove godine.  U međuvremenu, "Batagon" je zatražio odgodu plaćanja svojih obaveza po tom osnovu. Ali, zato predano nastoji da upravlja "Aluminom" prije ispunjavanja svojih finansijskih obaveza.

"Batagon" je u ovom procesu bio šampion u sijanju obećanja. Između ostalih, gradonačelniku Zvornika obećali su mjesto u budućem Upravnom odboru "Alumine".

Međutim, nisu sva obećanja ispunjena, neka ranija, koja se tiču investicija i provizija za Olimpijski centar Jahorina, ostala su prazna. "Batagon" jeste kupio hotel Bistrica, ali je uz to pokušao da mimo dogovora i plaćanja preuzme i još jedan u Rajskoj dolini. Poznati tajkun iz Istočnog Sarajeva postao je zabrinut zbog mešetarenja Batagona i neispunjenih obećanja prema njemu. To nije ništa novo!

U Srbiji je "Batagon" 2017. kupio Fabriku akomulatora u Somboru iz stečaja, obećao obnavljanje proizvodnje i zapošljavanje, a sada je dalje prodaje i proces prenošenja vlasništva je u toku.

A kada sutra "Glenkor" bude poželeo da pojača kontrolu tržišta glinice u Evropi, dovoljno će biti da isplati "Batagon" i zatvori Aluminu na par godina. Uostalom Glenkor (Glencore Holding AG) ima sjedište u Cugu, u neposrednoj blizini "Batagona".

To bi onda bio onaj scenario, scenario o egzodusu stanovništva u zapadne zemlje o kome je već pisano. Isti taj scenario slijedi i u slučaju namirivanja apetita širokog kruga učesnika nove pljačkaške privatizacije.

Neka poslije Milorad Dodik objašnjava da mu sve to nije bilo predočeno.

U ovom trenutku, jedini spas za "Aluminu", najuspješnije privredno društvo u Republici Srpskoj i BiH leži u timu međunarodnih istražitelja, koji je blizu da rasvijetli novu pljačkašku kombinaciju na strateškom nivou. To domaći istražitelji i SIPA ni ne pomišljaju. Njima je to jedan od načina kako da se približe Dodiku i ubace se u njegove lukrativne kombinacije.

(BN)

Komentari / 70

Ostavite komentar
Name

B.LUKA BA

12.03.2019 12:06

JELI TO DODIKOV SARADNIK ZA UNIŠTAVANJE I PLJAČKANJE R SRBSKE AKO IKO UKINE R SRBSKU TO ĆE BITI RONHIL I BISERKA

ODGOVORITE
Name

Aa

12.03.2019 12:38

Narodni poslanik iz Hercegovine je skoro na skupstini pokusavao da govori o tome pa je sprijecen

Name

veliki srbin

12.03.2019 12:50

Podrska Dodiku najvecem cuvaru i braniocu Srpske. Dok je njega bice i RS, a poslije jadni mi.

Name

Batagon

12.03.2019 13:04

Bata goni, a kuma upravlja dje treba, ha,ha.. Napred sa razvojem privrede i respekt nasem Djoki P. na jedinstvenom razvnojnom putu!

Name

ŽIKA Ž

12.03.2019 13:12

REPUBLIKE SRPSKE VIŠE NEMA. OSTAO JE ČEMER I JAD.

Name

BossBaa

12.03.2019 14:05

A je li tu ima gdje srpska zastava? ako ima onda ništa

Name

Sathoshi Nakamoto

12.03.2019 14:15

Deset odlucnih ljudi , podrzanih opozicionim politicarima i organizaciojom kriznih stabova ovo mogu vratiti pod kontrolu. Ja bi se organizovao na taj nacin , pohapsio kljucne ljude kriminalne grupe i proglasio vanredno stanje. Pohapsene bih zatvorio a za 6 mjeseci organizovao nezavisan sud i sudio . Povukao sve sporne zakone koji pogoduju trenutacnom kriminalnom miljeu (prointer, Stanicu , Vucicu , Miskovicu...). ako je potrebno zamjenio platno sredstvo .

Name

modricanin

12.03.2019 15:02

Vlada je rezervisala dugogodisnji odmor u apartmanima u Vojkovicima.

Name

Re Veliki Srbin

12.03.2019 15:21

to je tacno. Kad Mile ode u Rusiju, ostace samo bijeda u RS.

Name

realno

12.03.2019 17:34

Daj sta das! RS je vec odavno bankrot.

Name

RE VELIKI SRBINE

12.03.2019 19:13

STO PRIJE KOD PSIHIJATRA, DA TE MAKAR USPAVA, A LIJEKA TEBI NEMA ,,SRBINE,,. SRBIN SI ISTO KAO I DODIK U RATU KAD SE STVARALA OVA ZEMLJA KOJU JE SADA UNISTIO.

Name

Istina surova

14.03.2019 07:32

Zvornik je potonuo skroz, a jedini čovjek koji bi mogao da nešto promijeni i za čije vladavine (tako da kažem) nije bilo ovakvih lopovluka (iako je bilo i tada mešetara koji su se krili iza njegovog imena i koji su poslije prešli u SNSD) je gospodin HADŽI JOVAN MITROVIĆ. Jedini on može spasiti Zvornik od totalne propasti, ali očigledno da narod u Zvorniku više voli 20,30 i 50KM da uzme za glas na izborima. On je na ovakve stvari ukazivao i prije 10 godina, ali narod je očigledno politički nepismen i voli lopove.

Name

pres

12.03.2019 12:10

...ovo je samo prebacivanje svojih ukradenih para od strane sekte na sigurno...

ODGOVORITE
Name

re

12.03.2019 12:53

Ovo je odlicno. Dalji napredak mocne i jake RS je neminovan, ovaj poslovni potez je dobar za cijelu RS.

Name

re pres

12.03.2019 14:45

Tako je! Tako ce isto uraditi i sa Rudnikom u Prijedoru. Valjda ce tamo narod izaci na ulice.

Name

Tako to rade

12.03.2019 21:33

Pa ne prebacuju kriminalci vec pokradeno od naroda, da narodu bude bolje, nego da se jos pljacka dok postoji mogucnost, zatim dignu sidro a ostave pustos i dugove.

Name

veliko postenje

12.03.2019 12:14

tesko drzavbi sa vakim rukovodstvom sve dase i prodase ratnim profiterima i stranim mesetarima

ODGOVORITE
Name

Gergely

12.03.2019 12:19

Sta ce nam Alumina kad imao RS u njezinog cuvara.

ODGOVORITE
Name

BB

12.03.2019 12:19

Ko god moze neka bjezi. Na ovim prostorima boljitka nece biti.

ODGOVORITE
Name

Opozicio???

12.03.2019 12:20

Nije dovoljno ovo konstatovati. Treba i reagovati. Ako ste sinoc, u Cirilici, slusali profesora koj kaze: ako se nenarodna vlast ne ponasa u skladu sa interesima naroda, onda je treba smijeniti pa cak i NASILNIM putem, jer ona drugacije otici nece!!! Budite narodna opozicija, a ne sopstveno interesna-kao pozicija.

ODGOVORITE
Name

Upravo tako

12.03.2019 13:11

Ispravno receno!

Name

Profesionalac

12.03.2019 12:23

Viskoviću hoćeš li smjeti da dođeš u Miliće.

ODGOVORITE
Name

Prijedor

12.03.2019 12:23

U Prijedoru stanje "redovno": https://www.youtube.com/watch?v=swOZ3n_Dw0g

ODGOVORITE
Name

Dzoo

12.03.2019 12:36

A gde mu bi taj srf iger sto mu oci nije kopao.Ovo nije pravoslavac on je obicna kukavica kao i svi heroji koje mi slavimo a pravi borci umiru bedni ki oni ovo nebi radili.

Name

Laktaši

12.03.2019 12:39

Ustaški lobi pljačka RS.To se dogovara u Mostaru:Burle i Pejina unuka rade za ustaški lobi a vi Srbi idite na Zapad.Ustaše i Nijemci vas nisu protjerali 41ni 91ali će vas protjerati mlađe generacije dotičnih.

Name

Drvar

12.03.2019 12:25

Moj biracu ad, triput si gorio, al se svabi nisi pokorio... Svajcarcu hoces.

ODGOVORITE
Name

Srbo

12.03.2019 16:14

Kakav Švicarac to su sve domaci rezimski lopovi

Name

Jahorina

12.03.2019 19:51

Kakav svajcarac,to je Elek sve osmislio da on i ekipa zgrnu milijarde.Malo mu sto puni dzepove iz OC Jahorina

Name

Re

12.03.2019 12:32

Sve ce to Cetnici iz Visegrada pozlatiti . Prodje zivot Srbima u mitologijma I glupostima .

ODGOVORITE
Name

Bat

12.03.2019 12:33

E i vi Zvornicani ste sami sebi skocili u drob ali tek cete da skontate! Lijepo vas Dodik i ekipa prevedose zedne preko vode. Sad kad vam dodju privatnici, radicete vi za 500-600 maraka i smanjice broj zaposlenih za 300-400 garantovano! Ali samo vi cekajte i glasajte za Dodika, misleci uvalili smo se u Aluminu i tako cemo do penzije!

ODGOVORITE
Name

Podrska

12.03.2019 12:35

Milorade nastavi po planu. Prezaduziti, opljackati, rasprodati, raseliti. Odlicno ti ide, puna podrska legendo. Ti si veliki borac za Unitarnu Bosnu.

ODGOVORITE
Name

A???

12.03.2019 12:52

A sta ce po ovome preduzeti opozicija?. Nemojte samo pricati u skupstinskim klupama (za velike plate), a rijeka i dalje tece-nizvodno!!! Ako skupstinska prica ne moze urazumiti poziciju, ulica je rjesenje. Kako? Odgovor mora dati opozicija: sudbina Chaushesku je jedno od rjesenja!!!!!

ODGOVORITE
Name

misli svojom glavom

12.03.2019 13:25

Preduzmite vi iz Zvornika. Nedajte ili dajte, kako vam odgovara. Zna se ko vedri i oblaci uz vasu zdusnu podrsku. Ako vam ti isti rade protiv vaseg interesa, pokazite da ne moze.

Name

knez

12.03.2019 12:52

Zato je Dodik požurio da što prije ovlada policijskim agencijama i pravosuđem na BH nivou. Onda mu više niko ništa neće moći. Kao i do sada. Jedino je pitanje koliko košta Bakir da mu otvori prostor.

ODGOVORITE
Name

re

12.03.2019 13:51

Ne treba mu Bakir, on ima blajburskog brata Covica, braca rođena, rade za hrvatsku stvar.

Name

Re: knez

12.03.2019 16:03

Pa narod RS ima para, i sta je to za dodig-a, pa narod, za jednu pivu, dao bi dijete svoje.

Name

Trebava

12.03.2019 12:56

PLJAČKA !!!

ODGOVORITE
Name

Deba

12.03.2019 13:18

A sta li ce sad Rajko Dukic? Dalibor rece da ce ga nabit nogom.

ODGOVORITE
Name

Zoki

12.03.2019 13:22

Jesu li i ovo predizborna obećanja?

ODGOVORITE
Name

Munir

12.03.2019 13:23

Vi ste srbi zasluzili Dodika!

ODGOVORITE
Name

Re: Munir

12.03.2019 16:01

Ne, mi srbi smo zasluzili, ponovo osmanlijsko carstvo.

Name

Odeee

12.03.2019 13:23

Sve u skladu sa strategijom snsd-a.

ODGOVORITE
Name

Stojano

12.03.2019 13:26

Ma Mile je pametan, radi sta hoce uzima sakom i kapom. Kakvu stoku vodi, on to dobro zna. Moze on i vise i jace i bezobzirnije. Nakon godine dana ce se povuci iz Predsjednistva drzave, jer nece biti predjsjedavajuci i onda su Srbi ugrozeni. Onda ce nastati jos veca i teza kriza. Naravno maloumnici ce ga podrzati.

ODGOVORITE
Name

Riđobradi

12.03.2019 13:59

Milorad radi po diktatu riđobradog age Bakira. Plan je da rs totalno unisti, prezaduzi, rasproda, raseli, obesmisli, i kao praznu ljusturu isporuci pod okrilje Unitarne Bosne. Kao nagradu, Bakir-aga mu je dozvolio da se namiri koliko zeli sa leđa svojih đikana, a odgovarati nece. Milorad je svoj zadatak shvato ozbiljno i predano rati na njemu, a rezultati su impozantni i efikasni.

Name

re Rišobradi

12.03.2019 15:29

Ja sam iz dugog entiteta koji se zove federacija BiH, često čujem floskulu o nekakvoj "unitarnoj BiH", to je apsurd i izmišljotina, niko nikada tu ideju u F BiH nije stavio na dnevni red, najgore je što se to koristi a niko neće da objasni šta to ustvari znači, kako je sprovesti u djelo, na koji način neko može uspostaviti "unitarnu BiH", to su najobičnije gluposti, BiH nikada neće biti nekakva "unitarna" država, niti je ta ideja sprovodiva s obzirom na jak zaštitni mehanizam u Parlamentu BiH kao i u domu naorda. BiH će uvijek biti decentralizovana država, Trenutno su to tri entiteta (Brčko distrik je defakto 3-ći entitet), STIM da je federacija decentralizovani entitet a RS je unitarni entitet. Što se tiče Dodika, jako komplikovana i nepredvidiva ličnost, često kontradiktoran i kontraverzan, mišljenja sam da je zalutao na trenutnu poziciju.

Name

Gortak

12.03.2019 13:27

Navodno je poslije referenduma na proslavi rekao, 'hej nakon ovog mogu raditi sta hocu'

ODGOVORITE
Name

eom

12.03.2019 14:01

Mislis nakon ankete. Pa tako dođe, jer je time dokazao da opozicija ne postoji i ne predstavlja mu nikakvu prepreku. To je apsolutno tacno.

Name

niko

12.03.2019 13:32

Vukanovic prica,ali kome ovim snsd mafijasima ne vrijedi oni imaju olan sve privatizovati i imati privatnu drzavu gdje cemo biti robovi.

ODGOVORITE
Name

diži se narode

12.03.2019 13:40

Diži se narode Zvornika i Birča, dižite se na ulice da se zapali cijela Srpska. Ovo, zlu mora doći kraj. DIŽI se RAJKO DUKIĆU, diži svoje radnike i obezbjeđewe pa u Zvornik. Diži se Dukiću, ali prije toga pitaj preko televizije javno svog VIŠKOVIĆA šta ovo radi? Ustaj narode birča, USTAJTE BORCI, ne dajte OLOŠU budućnost svoje djece i unučadi.

ODGOVORITE
Name

re

12.03.2019 14:14

Hoce, hoce, samo sto nisu,..nema tu naroda prijatelju, sve obicna stoka koja i ne zasluzuje bolje nego sto ima. Isti taj narod je birao istu ovu vlast.

Name

BATAGON-BAJA-GON

12.03.2019 13:41

Nije ovo Batagon, nego Baja-gon, proklet bio dovijeka.

ODGOVORITE
Name

Radnik

12.03.2019 13:45

Daj nam Boze samo da su svi lopovi kao Radislav Filipovic i Mile Matic. Amin

ODGOVORITE
Name

Djoko

12.03.2019 15:24

nemas ti pojma koje su to lopurde i na sta su spremni. Ja znam jer sam svaki dan sa njima ali trpim! Mile nezna ni koliko je nakrao a ni gdje je sve posakrivao dok krivosiji ima znacajno manje ali ga koriste jer je priglup a ima zvanje sto Miletu imponuje da ga ima u timu.

Name

leo

15.03.2019 09:11

Nije bas Fico toliko retardiran. Samo malo!

Name

pranje para

12.03.2019 14:15

Povratak otpisanih (mislim na otpisane pare, kredite, dugove, pljačku)

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

12.03.2019 14:44

Sad ce da sprze Glinicu kompletno.Ekonomski i finansijski krah Srednjeg i Donjeg Podrinja,i Birca(stace s radom i Bokdit) sad je sasvim izjestan.....Dalje sta ce biti to je definitivno jasno.Pocet ce otpustat radnike........i posle toga....definitivno kolaps regije.

ODGOVORITE
Name

Мирослав

12.03.2019 15:41

Средиће то изасланик за источни дио РС , гос Кошарац.

Name

Sa strane

12.03.2019 15:00

Zvorničani, na noge! Ako ovo dopustite, kao Kurdi ćete hodati po svetu.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

12.03.2019 15:51

Po svijetu cemo biti raseljeni i tako i tako. Neka Dodiga dobija i tamo dnevnice, a za lijeka ne imao dovoljno!

Name

zvornik

12.03.2019 15:51

Ovo smo zaslužili,potrčali k'o ovce za Milom,Željkom,zStevanovićem..pljačkajte,rasprodajte,raselite.Šišajte ovce!

ODGOVORITE
Name

Rid

12.03.2019 16:01

Ovo je ozbiljan posao za Sipu jel je i vuše očigledno da Mup srpske ovo nezna ,besmije i neće nikad završit a građani su opljačkani ovo je strašno i nedopustivo hapse se ljudi za hiljadu maraka a milioni se pustaju..

ODGOVORITE
Name

Milan

12.03.2019 16:48

Republika Srpska treba da naplati svojih 42 milona maraka koje nikada nebi naplatila, i opet neka galama. Boze dragi pomozi ovakvo negodovanje je moguce samo kod nas.

ODGOVORITE
Name

Radnik alumine

13.03.2019 13:45

Druze ti si definitivno na nekim opijatima.Fabrika tih 43 miliona zaradi za pola godine rada a drzava prodaje 51% vlasnistva.Jos Matic trazi da udje u fabriku a da plati tih 43 miliona tek kasnije,tj.da zaradi u fabrici pa od te zarade da isplacuje rate

Name

Tešnjak

12.03.2019 16:59

Pa pošto uporno trubite da je RS republika i država, ništa se ne pozivajte na organe vlasti BiH, već lijepo neka vaši organi istraže kriminal. Eto vas tamo, koprcajte se u kriminalnom blatu, neka vas vode lopovi, ali je bitno da su Srbi.

ODGOVORITE
Name

citati Vaskovica

12.03.2019 17:01

"Energoliiniju doo Zvornik osnovala je sarajevska firma “Industrija Adria doo”, čiji je vlasnik firma sa Sejšela “TeamFront Inc”; Dalju vlasničku strukturu je teško utvrditi, a jedino je poznato da se “TeamFront Inc” povezuje sa Panamom i drugim zemljama poreskih rajeva. Naravno, nema sumnje da bi se zvaničnom istragom došlo do bivših litvanskih vlasnika povezanih sa Vladimirom Romanovim. Ono što jeste poznato je da je firmu “TeamFront Inc” predstavljala Elena Moskaleva, bliska rođaka Vladimira Romanova, kao i da su punomoćnici ove sejšelske firme bili familija Rubež iz Zvornika; Oni su po ponomoćju Elene Moskaleve imenovali Radislava Filipovica kao direktora “Industrije Adria”, 09.07.2013. godine, svega nekoliko mjeseci posle bjekstva Litvanaca iz Republike Srpkse!!!" - Slobodan Vaskovic

ODGOVORITE
Name

Srbin

12.03.2019 17:15

Cuj:ustaj Rajko Dukicu..Hahaha! Pa upravo njega treba da pitaju za tih 14 miliona,i jos mnogo drugih milioncica,kako isparise preko noci.Pa nisam ja saradjivao 25 zadnjih godina sa Maticem,Motikom i Dodikom nego Rajko. Tada se Glinica zaduzivala iz nepoznatih razloga..tada su pare iznosene iz zemlje a Litvanci zatrpavani lavinama po Jahorini. RS je unistena davno,ostali su samo gore pomenuti da nas ponekad podsjete na to.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

12.03.2019 20:18

Propali smo skroz ljudi. Niko ne misli ni o drzavi ni narodu-samo o sebi i da sto vise pokradu i upropaste. Ostace ova zemlja pusta izgleda.Odseli se sav narod a njih briga. Da je zakona pola rukovodstva alumine bi bilo na robiji vec odavno.

ODGOVORITE
Name

Alfa

13.03.2019 07:24

Batagon preuzima birač a ,,Matrix,,doo Sarajevo preuzima mikrokreditnih potrazivanja I’d gradjana republike srpske i zajedno kreću u zadnju veliku pljačku ovog jadnog naroda ! Sad je jasno Ko stoji iza njih, naravno -vlada rs dala dozvolu za harač.-

ODGOVORITE
Name

Realista

14.03.2019 16:37

Dabogda sve i fening koji su ukrali potroše na ljekove sebe i svoje familije. PS. Ako nisu ništa ukrali nemaju se čega ni bojati.

ODGOVORITE
Name

007

14.03.2019 21:26

Ovde se spominje Albumima a mafija izbrisala ime T.G. Birač. Gdje je mojih 28000 akcija koje sam kupio niko se ne pita.Radio sam 16 godina u Birači i kad sam vidio da je djavo odnio šalu pokupio sam se i krenuo u bijelo svijet.Mi srbi smo propali kao narod baš zbog ovakvog lopovluka i pohlepe.Litvanci su izveli pljačku koja se ne pamti zajedno sa političarima u dogovoru.PDP SNSD SDS DNS Svi su oni prodefilovali sa svojim kadrovima kroz Birač. Sad se ko bojagi bore protiv korupcije.Strasno.Nama je potreban vojskovođa kao Staljin. Idjoti koji ruše svoju privredu i kradu svoj narod ruše i državu.Za takve se zna gdje im je mjesto...

ODGOVORITE