Samardžiji pritvor trideset dana

Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva, koji je osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića, na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva određen je jednomjesečni pritvor.  

Republika Srpska 10.03.2019 | 09:04
Samardžiji pritvor trideset dana
Pritvor je Samardžiji određen zbog težine krivičnog djela, ali i opasnosti od bjekstva i uticanja na svjedoke, prenosi RTRS.

Samardžija je juče predat Okružnom sudu nakon što ga je ispitao tužilac Republičkog javnog tužilaštva zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Iz Tužilaštva navode da je mjera pritvora predložena zbog opasnosti od bjekstva, ali i osnovane bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao da utiče na svjedoke.

Samardžija se sumnjiči da je odgovoran za ubistvo Damira Ostojića u Banjaluci, 5. septembra prošle godine, prilikom čega je ranjena i Ostojićeva supruga.

Na par je pucano iz vatrenog oružja dok su se automobilom vraćali kući.

Ostojić je Banjalučanima bio poznat kao vlasnik kafića, a policiji po teškim krađama i pokušaju ubistva, za koji je osuđen.

Mediji su tada izvještavali da policija traga za nepoznatom osobom, koji se na mjesto događaja dovezao ukradenim autom. Automobil je kasnije pronađen zapaljen na drugoj lokaciji, a na mjestu ubistva Ostojića u Kozarskoj ulici u Banjaluci pronađeno je najmanje 15 čaura.

Samardžiju su na području Istočnog Sarajeva uhapsili pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminal, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Osumnjičeni Samardžija već je poznat policiji. Tereti se za tri krivična djela, odnosno da je pucao na dvije osobe, a potom prijetio policajcu, zbog čega je tada i uhapšen.

Privođen je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, u oktobru prošle godine.

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvom, osim Samardžije, uhapšene su još tri osobe.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jel Zeljki

10.03.2019 11:13

Jel Zeljko Samardzija il je neki dtugi.I ovaj I'ma krivicnih iha...

ODGOVORITE
Name

Rrrrr

10.03.2019 11:28

Teško da ovaj ima veze sa tim. Biće to prije narko obračun.

ODGOVORITE
Name

Auto Mafija

10.03.2019 12:50

Pa ovaj blećak je ukrao auto i predao ubici,sada treba da prizna kome je predao auto.

ODGOVORITE
Name

Milicija ex

10.03.2019 22:04

Pa to se ne daje u javnost dok ne propjeva. Ovako se izlaže smrtnoj prijetnji, zašutaće i eto ga za par dana na slobodi.