SNSD interesuju fotelje u Sarajevu

Ministar bezbjednosti i visoki funkcioner SDS-a Dragan Mektić ne očekuje da će do kraja mjeseca biti formiran Savjet ministara. On tvrdi da neće biti nikakve programske koalicije oko bilo kojeg životnog pitanja. Mektić je, gostujući u emisiji Puls BN TV, citirao predsjedavajuceg Predsjednistva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je, tvrdi, izjavio da njih ne interesuje programska koalicija, već fotelje.

Republika Srpska 07.03.2019 | 23:46
SNSD interesuju fotelje u Sarajevu
- Vladajuća koalicija u BiH obeća - biće Savjet minsitara do nove godine, pa za još mjesec, pa još mjeseca dana...sada i nova obećanja, ali slabo da će uskoro išta biti od tih obećanja, ocjenjuje Mektić.

Naglasio je da članovi Predsjedništva BiH imaju potpuno tri različita pravca i to je, kako kaže, kočnica.

-Milorad Dodik kaže - `nas ne interesuje nikakva programska koalicija. nas interesuju naše fotelje, naša mjesta u Sarajevu`. Ali tako ne ide, mora se napraviti saglasnost i dogovor oko ključnih strateških pitanja", istakao je ministar bezbjednosti.

Mektić pojašnjava da je nedavno Dodik odnio u Brisel ne svoje odgovore, već rad Savjeta ministara u protekle dvije godine.

- Dodik tu uopšte nije učestvovao u kreiranju tih pitanja. Ono što naročito zabrinjava što Dodik nema konzistentnu politiku što se tiče približavanja Evropskoj uniji, već da je to politika od danas do sutra. Juče hoće u NATO, danas neće i šta će biti sljedeće. Od njega me ne iznenađuje ništa. Čak sam uvjeren da će pristati na MAP- tvrdi Mektić.

O eventualnoj koaliciji SDS-a i SNSD-a na nivou BiH , Mektić je jasan:

-Kako ćemo mi s njima biti u koaliciji i u vlasti, kada mi kažemo da su oni kriminalizovali, da su privatizovali RS, da RS funkcioniše na bazi kriminala i korupcije. Kada mi kažemo da oni otjeraše sav mladi narod iz ove države, kako ćemo sada mi sjesti s njima i reći - `hajde da budemo zajedno vlast. Ili mi to amnestiramo, ili smo mi lagali, ili smo i mi postali kao oni - kaže Mektić i dodaje:

-Dodik i SNSD kažu - hoćemo u Sarajevu da štitimo srpske interese`. Kao da smo mi glupi pa ne znamo da štitimo srpske interese. I hoćemo li mi štititi samo one srpske interese za koje Dodik kaže da su to srpski nacionalni interesi. Zar nije donošenje zakona o utvrđivanju porijekla imovine - srpski nacionalni interes. To je za mene ključni srpski nacionalni interes, da već jednom raščistimo ko je opljačkao ovu državu. Ali oni to neće.

Mektić se osvrnuo i na previranja u SDS-u i priklanjanju pojedinih funkcionera SDS-a politici SNSD-a.

-Unutar Srpske demokratske stranke mora se stvoriti jedna kritična masa koja će tim osobama koji godinama mešetare sa SDS-om rastjerati ih, otjerati i dovesti kvalitetne ljude na ključne pozicije u SDS i ljude koji će biti beskompromisni u borbi za interese SDS-a.

A ne možemo mi glumiti neku opoziciju, a ključni ljudi iz SDS-a, što tajno što javno, šuruju sa vlašću i za razne interese nude SDS Savezu nezavisnih socijaldemokrata - kaže Mektić.

On ocjenjuje da SNSD na takav način želi minimizirati SDS da im u budućnosti ova stranka ne bi više pravila problem pri dolasku na vlast.

-Vi znate da su odmah poslije izbora pojedini potpredsjednici SDS-a izašli sa konstatacijom da se mora ići u koaliciju sa SNSD-om, bez ikakvih dogovora i pregovora unutar organa stranke. Kakvi su to slobodni strijelci, u čije oni ime pričaju, kaže Mektić.

On poručuje da su SNSD i SDS dva različita svijeta.

Dobro je što se u Tesliću desio referendum, jer se i tu vidio princip na koji SNSD opstaje kroz izbore na vlasti.

"I sada je definitivno tačno ono što smo sve vrijeme govorili u posljednjim izbornim procesima, a to je da su ti izbori bili jedna velika izborna prevara, da se desila ogromna krađa i ja sam sada siguran da je i Vukota Govedarica pobijedio Željku Cvijanović, da je prije toga Ognjen Tadić pobijedio Milorada Dodika, ali da na ovakav način i ovakvom krađom, gdje nisu birana sredstva. Smatram da je sa ovakvim  izbornim zakonom besmisleno i izlaziti na izbore", smatra Mektić.

-Narod se mora okupiti i politickoj mafiji reci dosta je, poručio je Mektić u emisiji Puls BN TV.



BN TV

Komentari / 44

Ostavite komentar
Name

Paljanin

07.03.2019 22:55

Bravo Dragane svaka vam je na mjestu.Istjerajte Cicka Bjelicu BRANKOVIĆA i sledeći izbori su vaši.Dosta je više prodaje i ubijanja ljudi

ODGOVORITE
Name

Aa

08.03.2019 07:33

Tacno sve do rijeci, ali prvo rascistite svoje redove od bjelica i ostalih bjelica pa onda dalje, mozete vi to siguran sam

Name

građanin

08.03.2019 07:52

Što niste poveli narod na demonstracije, ili dobro pratili svoje brojače i kontrolore, koji su kupljeni od Dodika.

Name

LOVA LOVA

08.03.2019 10:38

KAKVE FOTELJE. LOVA NJIH INTERESUJE. KAKAV CRNI NACIONALNI INTERES. NJIMA NACIONALNI INRERES I SLUŽI DA DRPIŠU GDJE STIGNU. KO I KOD DRUGIH. PA NE SLUŽI IM NEKO ZNANJE DA BI ZARADILI. AJTE MOLIM VAS.

Name

ре Паљанин

08.03.2019 11:05

И онда ће доћи благостање које на Палама влада од времена рата до данас. У рату је владао страх и биједа заједно са Радованом, Цицком, Тинтором и многим другима који су се у име ''народа'' и за народ борили за бијелим стољњацима у хотели ''Панорама'' једући и пијући пробрано, док је младост гинула у рововима и јела икар, пила алкохол и пушила цигаре које су горе поменути ''набављали'' на разне начене, шлеперима довозили и препродавали, стварајући богатства. Е онда долази смјена генерација у овај напаћени градић, па почиње владавина даниловића, шкоба, цицовића и других муфљуза, који на смишљен начин угњетавају становнике овог градића. И све под плаштом једне политике која је својевремено ''уклонинила'' оне који су сметали: Срђана, Риста, Жељка јер су се дрзнули и јавно прозвали криминалце. Роман се може написати о наводном ''поштењу'' и оних прије а и ових сада.

Name

Беба

07.03.2019 23:07

Свака част, Мектићу! Мало је оваквих људи у СДС. Чврст у одлуци, да не преговара са СНСД у Сарајеву. Зар поред толико увреда и одбацивања СзП у Сарајеву, сада с њима преговарати? И др Миличевић је рекао, да нема коалиције у РС али, да ће разговарати на нивоу БиХ, са СНСД. Па, шта је ово! људи? Врло добро мишљење Мектића је, да се зближе са опозицијом у Србији, јер Вучић подржава Додика. Велика грешка Вукоте и Бореновића је, што су ишли на разговор са Додиком. Довољно је, да су дали изјаве у медијима.Стабилни чланови СДС су Босић, Ђизелан, Мектић.. Непоколебљиви и непоткупљиви!

ODGOVORITE
Name

Xy

08.03.2019 00:13

Zasto nisi hapsio kao sto si pricao... jedva cekam da se odreknem BIH pasosa. Sto kaze mujo preko skajpa ako Bog da....

ODGOVORITE
Name

re xy

08.03.2019 07:22

Teško Njemačkoj kada tebi nude novi pasoš. I za sve ove godine nisi naučio da ne hapsi ministar bezbjednosti. Nego se sve radi po nalogu tužilaštva

Name

Re Xy

08.03.2019 07:31

E moj gospodine vi ili ste glupi ili ne razumijete policija hapsi po naredjenju suda ali to je za vas malo visa matematika.

Name

RE Xy

08.03.2019 08:08

NE MOŽE ministar nikoga hapsiti, smijem glavu založiti da Mektić nije toliko nepismen da je rekao da će on nekoga hapsiti. Daj prvo se malo upoznaj o ustroju države pa onda piši komentare.

Name

Који лик

08.03.2019 02:46

Добро је да тебе не интересују фотеље

ODGOVORITE
Name

синип

08.03.2019 10:12

Вала баш. Он тамо плаћа да сједи у фотељи, а не обрнуто. :-)

Name

42

08.03.2019 03:36

MEHTICU.NEMA.NAMA.VECEG.NEPRIJATELJA.OD..DODIKA

ODGOVORITE
Name

re

08.03.2019 07:25

Sreća pa imate dičnog Bakira za vođu.

Name

RE RE

08.03.2019 10:24

PRVO SE INFORMISI PA ONDA KOMENTARISI ,BAKIR I DODIK SU ISTI, ONI CE SE U SVEMU SLOZITI KAD JE NJIHOV INTERES U PITANJU. KAKO SI GLUP COVJECE.

Name

Па

08.03.2019 04:15

Окупи се ко ти брани.

ODGOVORITE
Name

Austrija

08.03.2019 05:20

Toje tacno svaka cast mekticu

ODGOVORITE
Name

Q

08.03.2019 05:38

Licno ne volim Dodika niti SNSDa ..Ali ruku na srce jeste najbolji politicar u BiH a rekao bi i sire Jer bas to sto on radi je politika.Jer politika je kurva laz manipulacija licni interes.A on je tu neprikosven No1.U politici nema ljubavi samo interes i licni interes narod je tu nebitan Narod je produkt manipulacije iskoriscavanja za dobit politicara.Da bi njima osigurali milione milijarde polozaje luksuz auta jahte avione vile stanove hacinende i to sve narodnim parama i sve u ime naroda.Dodik je politicki kameleon o nacionalista i patriota i demokrata i po potrebi zapjevati. Pod satorom A to i jeste politika tamo je para tamo je uspjeh .Narod zadovoljan i pastetom Tone u zivom blatu te iste politike i necini nista da to promjeni.Dodik svaki par dana baci narodu jednu Grimovu a ja kazem Dodikovu bajku kojom se narod bavi .Pa tako od referenduma od otcepljenja od RS je drzava zastave juzne Srbije .Realiti Farma parovi spanska sapunica.Mi koji smo stalno pod stresom zbog struje vode goriva poskupljenja na bensedinima alkoholu on se voza Avionima i uziva.I tako 20 godina a mi kukamo preko drustveni mreza ratujemo virtualno i necinimo nista ama bas nista da malo promjenimo ovo stanje

ODGOVORITE
Name

Svasta

08.03.2019 09:35

Po tebi. Takva politika nije efikasna i od koristi drustu. To nije sposobnost, naprotiv....

Name

RE O

08.03.2019 10:29

NSJLAKSE JE BITI KAO DODIK. BAVIT SE LAZIMA, PREVARAMA, OPTUZIVATI DRUGE .. SVI TI DJAVOLJI POSLOVI DANAS DONOSE KORIST. I TI, I SVAK RECIMO NA SVOM POSLU MOZE TAKO NAPREDOVATI ,LAGATI NA DRUGE, OPTUZIVATI LAZNO SVOJE KOLEGE, DRUGOVE KOD SEFOVA, BITI SPIJUN GAZDI .. ETO ,KO MOZE TAKO, KO SE NE BOJI BOGA ,NA SVAKOM MJESTU I U SVAKOM POSLU MOZE BITI ,,DODIK,,.

Name

Jasno

08.03.2019 05:46

Vukota Govedarica je pobijedio na prošlim izborima i da nije bilo izdajnika poput Petrovića, Cicka i ostalih sve bi se dokazalo. Poštenom čovjeku zabiše nož u leđa.

ODGOVORITE
Name

Tom

08.03.2019 07:46

Ako je iko “svuk’o” SDS u ravan to je Govedarica. Mladen Bosic je prilicno bezlican ali je za njega izmislio svijet.

Name

Ronaninac

08.03.2019 07:54

Tako je prijatelju.Da nije cicka bilo i ostalih izdajnika Govedarica bi ubjedljivo pobjedio.

Name

hm

08.03.2019 09:56

Da je Govedarica dao ostavku, SDS bi bio predat SNSD, kraj SDS.

Name

hm

08.03.2019 10:17

100 % pobijedio. Pripremljene vrece uz blagoslov policije ubacene, a volja naroda zavrsila na lomaci. I ne samo ovi poslednji, nego svi posle 4 godine vladavine SNSD,kada je narod skontao kuda ga vode.

Name

Saki

08.03.2019 06:02

Pa i vas isto interesuju fotelje.

ODGOVORITE
Name

Boki

08.03.2019 06:26

Tako je Mektiću. 100% si u pravu.

ODGOVORITE
Name

076

08.03.2019 07:27

A za šta? Šta je novo rekao? Koji program nudi? Koja rješenja?

Name

Zar ne!?

08.03.2019 09:52

Npr. Kada bi se danas postovao zakon i radilo sve po zakonu,primjwnjivali zakone, za sbw isti, pogotovo one sto su pokrali i jos uvijek pljackaju na razne nacine budjet,izbjegabaju obaveze, ujutro bi vec bilo bolje. Sta vam vrijedi ikoga, ikakav plan i program, ako se ne krene od te cinjenice.... Apsolutno nista.A da bi opstali, mora neko krenuti sa tim.Ko,nebitno?!Ali mora!

Name

Martin

08.03.2019 06:37

Dosta priče. Pa šta političare interesuje osim fotelja. Šta je Vas interesovalo u Sarajevu? Nemojte mi reći da je borba za narodni boljitak. Nema tu razlike među strankama. Sve se bore za vlast, privilegije, uticaj, of šor destinacije i poreske rajeve. Zato dosta demagogije. Princip je isti, samo su u pitanju nijanse.

ODGOVORITE
Name

Ре

08.03.2019 07:19

Да, доста их се бори за власт и привилегије зато што народ тако хоће. И народ само гледа како нешто преко везе завршити. Посебно ови са купљеним дипломама заузимају мјеста стручним и часним људима. А када се појави поштен политичар, који добро мисли свом народу и који би да уреди државу, умјесто да га подржимо ми продамо глас. Ни БОГ нам више не може помоћи.

Name

Ekeke

08.03.2019 06:42

K'o biva Mekta se sikira što nema novog Savjeta ministara a moli boga da potraje: njemu svaki mjesec upadnu dvije sarajevske plate, laglnih 10000 marki minimum...

ODGOVORITE
Name

КСС

08.03.2019 06:59

Људи одвикли сте се од поштених,честитих и непокткупљивих.Браво године Мектићу!!!

Name

istina

08.03.2019 10:03

Drcan, iskren, posten,pouzdan....Jednostavno takvi ljudi se rode, nista ih ne moze da promjeni.

Name

Glas

08.03.2019 07:00

Sirov covjek ali cvrst i stoji svaka koju govori!!!

ODGOVORITE
Name

Да

08.03.2019 07:19

Поштен и праведан је!

Name

To mekta

08.03.2019 07:33

Bravo mekticu ti si olicenje pameti postenja i obrazovanja. Samo udri!

ODGOVORITE
Name

Milan

08.03.2019 15:56

Nije on ni za komedije jer nema ni grama pameti.

Name

КСС

09.03.2019 14:21

Милане, ви сте научили памет мјерити на граме па вам дјелује да ваш телећи мозак има неку вриједност.

Name

pravda

08.03.2019 08:17

NAJBOLJI COVJEK I SUDIJA DRAGAN MEKTIC ZELIM MU SVU SRECU

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

08.03.2019 08:19

moze li lisica cuvat kokoske ili vuk cuvat ovce a da sve budu na broju a da koju ne pojede tako i ova koalicija na nivou bih da nema interes ne moze biti

ODGOVORITE
Name

re

08.03.2019 10:27

RS nema danas čiviju od čovjeka kod ovih današnjih žestoki zaraznih kriminalaca u današnja skroz loša vremena za život naroda i boraca RS, koji može nešto da učini za normalniji bolji stabilniji i pametniji,život naroda i boraca RS.

ODGOVORITE
Name

Pravo da ti kazem

08.03.2019 10:39

Ucinite sami za sebe kao prvo, a to sto ste se okacili na pogresnu civiju,vas problem. Mozete tako visiti ako vam odgovara, bas nas briga..... Mladi imaju i druga rjesenja.....

Name

NN

09.03.2019 08:28

Ovaj Mektic je jedini iskren covek u sds sto misli to i kaze svi ostali su glumci kako pregovaranje sa snsd to netreba ni pomisljati posle svega sto se dogodilo

ODGOVORITE