Sipa pretresla zlatarske radnje

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su pretresali nekoliko zlatarskih radnji u najvećem gradu u Srpskoj. Prema nezvaničnim informacijama radi se o nastavku akcije „Zlatni karat“.

Republika Srpska 07.03.2019 | 15:50
Sipa pretresla zlatarske radnje
Nezvanično saznajemo da su uhapšene dvije osobe.

Akcija „Zlatni karat“ započeta je juče po nalogu Tužilaštva BiH, a nastavljena je danas širom BiH.

U okviru ove akcije pripadnici SIPA-e do sada su uhapsili 30 osoba, a sumnjiče se za krivična djela organizovanog kriminala, krijumčarenje, organizovanje grupe za krijumčarenje ili rasturanje necarinjene robe, pranje novca, poreske utaje ili prevare.

U sklopu akcije oduzeto je oko 40 kilograma zlata i srebra, kao i veća količinu novca za koju se sumnja da potiče iz raznih krivičnih djela.

Do sada je pretreseno više od 50 lokacija u nekoliko gradova u BIH.

Operativna akcija "Zlatni karat" rezultat je višemjesečnih operativnih i istražnih aktivnosti policijskih službenika SIPA-e. Osim pripadnika SIPA-e, u akciji učestvuju MUP-a Republike Srpske, FUP-a i Brčko distrikta, Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, te poreske uprave entiteta i Brčko distrikta.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Inspektor

07.03.2019 15:54

Inspektori MUP a RS-a drze radnje,Visegrad je flargantan primjer!

ODGOVORITE
Name

Ddt

07.03.2019 16:35

U UIO RC Mostar poznata je afera zlatarne "Leo"gdje je zbog korumpiranosti Sefa i njegovog poslusnika i reketasa drzava osim sto je morala vratiti zaplijenjeno zlato morala i platiti vlasniku dvijestotine hiljada maraka izgubljene dobiti.Sve je pogresno radjeno da se to desi ali im se isplatilo posto su nagradjeni-korumpirani desetinama hiljada maraka.

ODGOVORITE
Name

RS GOLD

07.03.2019 18:24

Kad ce da pretresu Kupresaka, Regojevica, Rogica i ostale lopove koji suruju s Dodikom? Nece nikad, sve dok uredno placaju reket

ODGOVORITE
Name

BOBA

08.03.2019 10:24

KAD VIDITE DA MNOGI NE RADE I KO RADI PLATA NIKAKVA A IMA SE ,ŽIVI SE I TO RASKOŠNO OD KOLA,STANOVA POSLOVNIH PROSTORA. PO DVA STANA, DVE KUĆE, IMANJA ŠVERC CVIJETA PO KUĆAMA NA ULICI U FIRMAMA.SRETNO NARODE.

ODGOVORITE