Australijanci snimaju seriju po romanu Mirjane Bobić Mojsilović

Australijska producentska kuća otkupila je prava od književnice i novinarke Mirjana Bobić Mojsilović da prema priči njenog romana "Gospodin pogrešni", koji je objavljen pre osam godina, snimi seriju.

Zabava 05.03.2019 | 08:51
Australijanci snimaju seriju po romanu Mirjane Bobić Mojsilović
Priču romana, čije je novo izadanje nedavno izašlo, isti producenti su hteli da pretvore u film još ranije. Kako, međutim, reditelj nije hteo ništa da menja, niti da smanjuje broj likova, produkcija nije uspela u svojoj prvobitnoj nameri.

Sada se nadaju da će im format serije, koja će imati šest epizoda, omogućiti da priču adekvatno prenesu na ekran.

"To je priča o slikaru i ženama koje je slikao. Lik slikara sam gradila misleći na Frensisa Bejkona, Dejvida Hoknija, Pikasa, ali i neke naše slikare. To je priča o strasti stvaranja, ali i o sujeti, o egu, o tome da umetnik često više voli sopstveni odraz u ogledalu nego žene koje je slikao."

Na pitanje kako uspeva da na tako dobar način piše o muškarcima, Mirjana Bobić Mojsilović odgovara:

"Uspela sam da napišem 'Mušku azbuku', moj najnoviji roman, za koji mi i muškarci kažu da ne veruju da je to žena mogla da napiše. Dobar pisac može to da napiše tako da ti ljudi poveruju. Veliki je kompliment za pisca kada ti čitaoci kažu 'Dok sam čitao knjigu kao da sam gledao film.' Kad bolje razmislim, sve moje romane mogu da vidim i kao film i kao seriju."

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar