Vilander: Čak ni Federer nije dominirao kao što je Đoković!

Mats Vilander, teniski stručnjak i bivši profesionalni igrač, uporedio je jednu sezonu Novaka Đokovića sa jednom sezonom Rodžera Federera.

Tenis 10.03.2019 | 22:15
Vilander: Čak ni Federer nije dominirao kao što je Đoković!
Vilander misli da je Novakova dominacija tokom 2011. i 2016. godine bila neprikosnovena, veća nego što ju je imao Federer u bilo kom periodu svoje karijere.

"Kada je Novak na najvišem nivou, kada je fokusiran, može da osvoji tri Grend slema u godini. To je već uradio 2011. i 2015/16, što su mu bile najbolje godine u karijeri. Tada su svi govorili da će on prestići Federera po broju GS. Da je postojao neki svetski teniski rekord, Novak bi ga tada oborio jer je pobeđivao u svim aspektima i na svim podlogama. Čak ni Federer nikada nije tako dominirao. On kada pobeđuje to izgleda lako i jednostavno. Ne pravi neiznuđene greške i nemožete ga kazniti", rekao je Vilander za "Publico".

Šveđanin je pričao i o Novaku kao osobi.

"Sada je zainteresovaniji za ostale stvari nego ranije. On je otac, muž i teniski igrač i normalno je da tu tenis ispašta, jer je najnebitniji od pomenutog. Kada je imao 18, 19 godina naučio je kako da se smiri, kako da savlada svoje emocije, a sada se vratio pravom igranju tenisa", zaključio je Mats.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar