Stotka Federera!

Federer kralj Dubaija, osvojio stotu titulu u karijeri! Švajcarac Rodžer Federer po osmi put je osvojio trofej na turniru u Dubaiju. U finalu je bio bolji od Stefanosa Cicipasa iz Grčke, 6:4, 6:4.  Švajcarski teniser je u istoriji od ove subote i susreta u Dubaiju.

Tenis 02.03.2019 | 22:50
Stotka Federera!
Ujedno, ovo je Rodžeru jubilarni, stoti ATP trofej u karijeri, koji je čekao još od jesenas i osvajanja titule na turniru u Bazelu. On se tako osvetio Grku za poraz u osmini finala Australijan opena.

Meč je počeo brejkom švajcarskog tenisera. Federer, koji je očigledno naučio lekciju iz Melburna, od prvog poena je krenuo agresivno, bez namere da dozvoli protivniku da on diktira tempo igre. 

I to mu se i isplatilo. Odmah je uspeo da povede, a potom i da potvrdi brejk. 

Sigurno je držao prednost sve do 5:4, kada je trebalo da servira za set. Posle 40:0, neočekivano je propustio tri set lopte, potom je dao priliku Cicipasu da vrati brejk i to dva puta, ali se izvukao i dobio prvi set sa 6:4 posle 37 minuta igre. 

U drugom setu, Cicipas je zaigrao nešto bolje, barem nije dozvolio protivniku da dođe do brejka u ranoj fazi seta. 

Držao se dobro u prvih osam gemova, a onda je na 4:4 napravio dve lake greške i Federer je stigao do 5:4 i brejka. 

Ostalo mu je samo da odservira za pobedu što je i uradio u gemu bez izgubljenog poena. 

"Oduševljen sam. Sjajno je što sam osmi put slavio ovde i što mi je to donelo stotu titulu u singlu. Teški su bili uslovi i protivnik. Za Stefanosa je bilo jako teško da osvoji pehar u Marseju i potom dođe ovde da igra. Ne znam da li je Stefanos bio rođen kada sam prvi put slavio ovde. Privilegija je igrati protiv budućih šampiona jer ću ih jednog dana ja gledati preko TV-a. Bilo je sjajno igrati i sa Pitom Samprasom i Agasijem. Siguran sam da će Stefanos imati lepu karijeru. Tenis je u dobrim rukama bez obzira budm li ja igrao ili ne", rekao je Federer po osvajanju trofeja. 

Stotka!

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je ove subote čak 100. ATP titulu u karijeri, pošto je trijumfovao na turniru u Dubaiju, pobedom protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa posle dva seta, 6:4, 6:4.

Federer je osmu titulu u Dubaiju osvojio posle 69 minuta, te se tako revanširao Cicipasu za eliminaciju na ovogodišnjem Australijen openu.

"Fedeks" je kontrolisao meč, u oba seta napravio je po jedan brejk, što mu je bilo dovoljno za jubilarnu 100. titulu u singlu.

Federer je drugi na večnoj listi po broju osvojenih titula, iza Džimija Konorsa koji ima 109.

Izvor: B92/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar