Možda je lud, ali je u finalu!

Kirjos u Akapulku savladao Iznera te ga čeka borba za pehar sa Zverevim.

Tenis 02.03.2019 | 13:30
Možda je lud, ali je u finalu!
Nik Kirjos je još jednom pokazao raskošan talenat i neverovatnu upornost slavivši u polufinalu ATP 500 turnira u Akapulku (tvrda podloga na otvorenom, 1.780.060 $).

Pred njim je nakon velike borbe duge dva sata i 22 minuta pao Džon Izner pošto je čudak iz Kanbere slavio sa 2:1, po setovima 7:5, 5:7 i 7:6 (7). Australijanac, koji ovaj put nije imao problema ni sa publikom, ni sa protivnikom, je u meksičkom letovalištu nanizao tri bivša i sadašnja Top 10 igrača, pošto je pre Amerikanca bio bolji od Rafaela Nadala i Stena Vavrinke.

Njegov protivnik u borbi za titulu biće Aleksander Zverev koji je očekivano trijumfovao nad malo poznatim Britancem Kameronom Norijem sa 2.0, po setovima 7:6 (0) i 6:3. Treba očekivati večeras fanatastičan susreta dva momka koja imaju kvalitet da budu prvi na svetu. Trenutno je 3-3 u međusobnim okršajima, što dodatno podgreva atmosferu. Zanimljivo je da su svih šest puta igrali u uslovima veoma sličnim kao u Akapulku (tvrda podloga na otvorenom), te je sasvim jasno da su im snage prilično izjednačene. Na poslednja dva odmeravanja slavio je Nemac, te je zbog toga blagi favorit. Ali, ovde se više treba osloniti pri klađenju na plus gemove, taj-brejk, tri seta...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar