Sao Paulo: Đere je nezaustavljiv!

Osma pobeda zaredom i novo polufinale! Srpski teniser, Laslo Đere, plasirao se u polufinale turnira u Sao Paulu pobedom nad Kanađaninom, Feliksom Ože-Alijasimom.  Laslo ne zna šta je umor: Sledeći je Argentinac! U "reprizi" finala Rio de Žaneira od prošle nedelje, Đereu je za pobedu nad mladim Kanađaninom bilo potrebno više energije, vremena i poena, ali je zabeležio osmu uzastopnu pobedu i izborio polufinale.  Laslo ponovo bolji od Ože-Alijasima i na pragu Top 30! Naš teniser u polufinalu ATP turnira u Sao Paulu gde ga čeka Gvido Pelja.

Tenis 02.03.2019 | 13:00
Sao Paulo: Đere je nezaustavljiv!
Đere je savladao Ože-Alijasima posle tri odigrana seta (6:2, 3:6, 6:3) i plasirao se u drugo uzastopno polufinale, posle onog u Rio de Žaneiru prošle nedelje.

Srbin je pobedio istog protivnika kojeg je savladao u finalu pomenutog turnira u Riju, gde je Đere osvojio prvu titulu u karijeri i postao prvi srpski teniser posle Novaka Đokovića sa titulom turnira iz serije 500. 

Laslo je odigrao fantastičan prvi set, ali je pao u drugom. Nije iskoristio dve vezane šanse na startu drugog dela igre, pa je Ože-Alijasim to iskoristio kako bi napravio prvi brejk u meču. 

Đere do kraja seta nije imao priliku da se vrati u isti, ali je "ušao" u servis i dobro otvorio treći. Kanađanin nije dao svoj servis, sve do šestog gema odlučujućeg seta. Srpski teniser je tada oduzeo servis rivalu, potvrdio brejk, a zatim iskoristio treću meč loptu i plasirao se u polufinale. 

On će se u polufinalnom duelu sastati sa Argentincem Gvidom Peljom, koji je bio bolji od sunarodnika Marka Trunhelitija sa 6:0, 6:3. Njih dvojica su se do sada sastali dvaput, na Čelendžerima – Pelja je slavio u Heilbronu sa 2-0 2017. godine, a Đere istim rezultatom u Prostejvu prošle godine. 

Prvo polufinale turnira u Sao Paulu igraju Norvežanin Kasper Rud i Čileanac Kristijan Garin u subotu od 16.30, dok se Srbin i Argentinac sastaju oko dva sata kasnije. 

Turnir u Sao Paulu igra se za 250 ATP bodova, a pobedniku će pripasti ček na 94.000 dolara.



Šljaku Rio de Žaneira zamenili su onom u Sao Paulu, ali je ishod ostao isti.

Doduše, Laslu Đereu bio je potreban set više da drugi put u šest dana savlada Felisa Ože-Aljasima i posle titule u jednom, plasira se u polufinale u drugom brazilskom velegradu.

U finalu Rija je 18-godišnjeg Kanađanina pobedio rezultatom 6:3, 7:5, u noći između petka i subote u četvrtfinalu Sao Paula bilo je 6:2, 3:6, 6:3.

Meč je trajao sat i šest minuta, što znači da je borac iz Sente u tri kola turnira Serije 250 na terenu proveo preko sedam sati, jer se pre toga sa (2) Malikom Džazirijem - 6:3, 3:6, 7:6 (7:2) i Andreom Đanezijem - 7:6 (7:5), 4:6, 6:4, borio po dva i po sata.

Ništa odmorniji u revanšu nije bio Kanađanin, koji je za razliku od našeg tenisera odigrao svih pet mečeva u Rio de Žaneiru i potom ove nedelje uložio mnogo energije i napora da izbaci trostrukog šampiona (5) Pabla Kuevasa za dva sata i pet, odnosno Alberta Ramosa Vinjolasa za dva sata i 11 minuta. Na putu ka finalu Rija, Đere nije morao da igra polufinale sa Aljazom Bedeneom, koji se povukao zbog povrede.

Da li će umor biti faktor u polufinalu, naročito zbog toga što je Đere u prethodnoj nedelji nanizao četiri pobede u Rio de Žaneiru i uz Ože-Aljasima poslednji stigao u Sao Paulo, saznaćemo danas u 18.30 kada bude počela druga borba za finale između našeg "drugog reketa" i (3) Gvida Pelje.

Argentinac, 48. na ATP listi, bez problema je eliminisao zemljaka Marka Trunjelitija u svom meču četvrtfinala, bilo je 6:0, 6:3 za sat i 22 minuta igre, a treba reći da je Pelja i prvo kolo prošao relativno lako i brzo, pobedom od 6:2, 6:4 nad Robertom Karvaljesom Baenom.

Taj meč je trajao sat i 15 minuta.

Pelja je u Riju ispao na startu porazom od (1) Žoao Souze, tako da je imao čitavu sedmicu da se pripremi za početak Sao Paula.

Đere i Pelja sastajali su se dva puta do sada, Argentinac je pobedio 2017. u Hajlbronu, a Đere 2018. u Prosetjovu. Reč je o nemačkom i češkom čelendžer turniru.

U prvom polufinalu od 16.30 sastaće se Kasper Rad iz Norveške (108. ATP) i Kristijan Garin iz Čilea (92. ATP).

Šampion Sao Paula, gde titulu iz 2018. nije branio Fabio Fonjini, pripašće 94.830 dolara i 250 bodova, finalisti 51.280 dolara i 150 bodova, a polufinalistima 28.320 dolara i 80 bodova.

Rezultati četvrtfinala:

petak

Kasper Rad - Ugo Delien 6:1, 6:1
(4) Leonardo Majer - Kristijan Garin 6:4, 4:6, 4:6

(3) Gvido Pelja - Marko Trunjeliti 6:0, 6:3
Felis Ože-Aljasim - Laslo Đere 2:6, 6:3, 3:6

Parovi polufinala:

subota

Kasper Rad - Kristijan Garin 16.30
(3) Gvido Pelja - Laslo Đere 18.30

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar