''Federer triput mogao do kalendarskog GS!''

''Ali ne protiv Nadala!" Proslavljeni američki teniser, Andre Agasi, iznenađen je činjenicom da Rodžer Federer nikada do sada nije osvojio kalendarski Grend slem.

Tenis 06.03.2019 | 13:30
''Federer triput mogao do kalendarskog GS!''
Kalendarski Grend slem, to jest osvajanje sva četiri Grend slema u istoj godini, osvojio je samo Rod Lejver u muškoj kategoriji, i to dvaput.

Federer je nekoliko puta imao šansu tokom karijere, kako kaže Agasi.

"Niko nije bio ni blizu da osvoji sva četiri (Grend slema) u istoj godini. Federer je to mogao da uradi tri puta, ali nikako nije mogao da pobedi Nadala na šljaci. To bi bio istorijski veliki uspeh. Za Federera mi se činilo da se on pojavio na teniskoj sceni u pravom trenutku, ali je na kraju morao da se takmiči sa dvojicom najboljih tenisera svih vremena", rekao je Agasi, prenosi "TennisWorldUSA".

Bivši trener Novaka Đokovića, čoveka koji je dvaput u karijeri bio aktuelni šampion sva četiri Grend slema, pričao je i o tome ko je najboljih teniser svih vremena.

"Ti momci (Rodžer, Novak, Rafa) su podizali nivo tenisa iz godine u godinu. Ne bi bilo fer kada im svima ne bi dali potrebno priznanje. Ako pokrenete raspravu o najboljem svih vremena ljudi će se svađati i uvek pominjati nekog od ovih momaka", dodao je Agasi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar