Akapulko: Kirjos poslije tri sata pobijedio Nadala!

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, poražen je posle tri sata i velike borbe od Nika Kirjosa, u drugom kolu ATP turnira u Akapulku.  Kirjosov šou izludeo Nadala! Rafa: Taj ne poštuje ni publiku, ni rivale, ni sebe! Španca mnogo zaboleo poraz u Akapulku. . .

Tenis 28.02.2019 | 11:00
Akapulko: Kirjos poslije tri sata pobijedio Nadala!
Fenomenalan meč priredili su Španac i Australijanac. Sve što tenis može da ponudi videli smo u Meksiku, a na kraju je KIrjosj slavio sa 3:6, 7:6 (2), 7:6 (6).

Posle prvog seta činilo se da će Nadal lako doći do pobede – bez većih problema ga je dobio, Kirjos se mučio i u jednom trenutku je i predaja meča bila veoma moguća.

Međutim, kako Nadal nije uspeo da napravi brejk u drugom seta, a pretio je, Nik je pronašao svoju igru i meč uveo u taj-brejk. Nadal nikada nije pobedio Kirjosa u 13. gemu, pa nije ni sada. 

Španac je očajno krenuo, Australijanac je poveo sa 5:0 i sa velikih 7:2 došao do izjednačenja u setovima (3:6, 7:6 (2)).

Tokom trećeg seta gledali smo prilično ujednačenu igru sve do šestog gema. Rafa je imao čak tri uzastopne brejk lopte (0:40) i još dve posle toga jer nije uspeo te prvobitne da iskoristi. 

Međutim, nije uspeo ni naredne dve. Kirjos se nekako izvukao i došao do 3:3. Igralo se gem za gem, nismo videli nijednu brejk loptu do kraja i ponovo se ušlo u taj-brejk. 

Nadal je vodio sa velikih 6:3, što znači da je imao tri meč lopte. Ali, ni to mu nije bilo dovoljno. Kirjos dobija pet poena zaredom i posle tročasavne borbe dolazi do jedne od većih pobeda u poslednjih nekoliko godina. 

Australijanac je tek 72. teniser sveta, oduvek ima problema sa mentalnom snagom, međutim možda će mu ovaj trijumf biti prekretnica. Kirjos se u narednom kolu sastaje sa Stanom Vavrinkom, dok Nadala od naredne nedelje očekuje Masters u Indijan Velsu.



Kad god igra spektakl je zagarantovan, na ovaj ili onaj način. Nik Kirjos, jedan od najvećih čudaka (nećete pogrešiti ni ako pročitate ludaka) na ATP turu tukao je Rafu Nadala noćas u Akapulku i obezbedio plasman u četvrtfinale prestižnog turnira, gde ga čeka Stan Vavrinka - 3:6, 7:6, 7:6!

Bio je Australijanac grčkog porekla na ivici ambisa, gotovo da ga je Španac rutinski odrađivao, a onda je nešto samo "kvrcnulo" u toj ludoj glavi i - preokret o koji će se pamtiti, a sveukupno jedan od najuzbudljivijih, ako ne i nejuzbudljiviji meč dosadašnjeg toka sezone. Razmišljao je Kirjos u jednom momentu čak da preda, međutim onda je uspeo da spreči brejk na startu drugog seta i od tada je krenula ludnica. 

Kada je izbiorio taj-brejk bilo jasno da je favorit, jer Rafa jednostavno ne ume da dobije taj-brejk protiv ovog momka. Svaki je do sada izgubio?! Pošto je Kirjos poveo sa 5:0 bilo je jasno da će tako biti i ovoga puta.

U odlučujućem setu Nadal ne koristi čak pet brejk lopti i Australijanac opet dolazi na svoje, taj-brejk. Njegova meka. Španac zapinje iz petnih žila, ima i tri meč lopte. Ne vredi. Kirjos je opustio ruku i uživao. A uživala je i publika u njegovim i Rafinim potezima. Na kraju, Kirjos je sve začinio svojim prepoznatljivim kontroverznim ponašanjem koje je podrazmevalo i prozivanje Nadalovih navijača.     

Posle tri sata velike borbe.

Rafa je posle meča bio vrlo nervotan. Možda i razumljivo posle svega...

“On je igrač neverovatnog talenta! Mogao bi da osvaja grend slem turnire, da se bori za prvo mesto na svetu, ali ne. Nedostaje mu poštovanja prema publici, prema rivalima i prema sebi. Zato je tu gde je sada", kazao je Španac. 

"Najveća tuga posle ovoga za mene nije poraz, već to što sutra neću moći ovde da igram, pred ovim sjajnim navijačima“, dodao je Rafa.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar