Zimonjić: Laslo, koncentriši se na šljaku!

Selektor Dejvis kup tima Srbije uveren da je pred osvajačem turnira u Rio de Žaneiru uspešno proleće.

Tenis 02.03.2019 | 15:45
Zimonjić: Laslo, koncentriši se na šljaku!
Nenad Zimonjić ocenio je da trijumf Lasla Đerea na turniru "ATP 500" serije u Rio de Žaneiru predstavlja najveći uspeh u novijoj istoriji srpskog tenisa, uz plasman Filipa Krajinovića u finale mastersa u Parizu i naravno silne trofeje Novaka Đokovića.

Đere je trijumfom u nedelju napredovao sa 90. čak do 37. pozicije na ATP listi, a selektor naše Dejvis kup selekcije u razgovoru za "Sportski žurnal" izražava uverenje da je to samo početak njegovog uspona.

"Videlo se još pre da je njegova igra odlična za tu podlogu i da na šljaci može da pobedi izuzetne igrače. Dobro radi, napredovao je fizički i igrački i mislim da će tokom proleća na svakom turniru imati šansu za uspeh. Ova titula će mu sigurno podići samopouzdanje".

Mada kaže da je na nekim turnirima i tvrda podloga prilično spora, Zimonjić kaže da će "sezona šljake" biti Đereova velika prilika za dodatno poboljšanje "renkinga".

"Šljaka je trenutno njegova najbolja podloga i tu treba da stavi akcenat da najviše napreduje. Čim je došao do 37. mesta, ima šansu da do kraja godine uđe u Top 20. Ako se izbori za status nosioca na Rolan Garosu, svašta je moguće".

Paralelno sa funkcijom selektora, Zimonjić radi na sopstvenom povratku na teren nakon operacije oba kuka i duge pauze.

Posle jednog odigranog meča na turniru u Sofiji, on je u Dubaiju nastupio u paru sa Austrijancem Jirgenom Melcerom.

U utorak su izgubili od jakog dubla Rodžer/Tekau rezultatom 3:6, 4:6, ali Zimonjić misli da je lako moglo da bude i drugačije.

"Treba mi što više turnira, još dosta treninga i rada. Uveren sam da mogu puno da podignem nivo igre, a mislim da se i sada videlo da nisam bio najlošiji na terenu. Da sam znao da je posle ovakve operacije moguće ponovo igrati, uradio bih to pre tri-četiri godine", kaže za "Žurnal" 42-godišnja legenda srpskog tenisa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar