„Huavej“ i zvanično predstavio novi savitljivi pametni telefon

Na Svetskom kongresu mobilnih telefona kineski gigant „Huavej“, kako je i najavio, predstavio svoj prvi pametni telefon s preklopivim ekranom „mejt iks“ (Mate X), nedelju dana pošto je „Samsung“ promovisao svoju verziju.

Informacione tehnologije 25.02.2019 | 13:06
„Huavej“ i zvanično predstavio novi savitljivi pametni telefon
Početna cena „mejt iksa“ (Mate X) biće 2.299 evra, a u prodaji će se naći sredinom godine.
Huavej je saopštio da „mejt iks“ dolazi sa 5G modemom uz pomoću kojeg je moguće skinuti film veličine jednog gigabajta za samo tri sekunde, ako je dostupna dovoljno brza veza.

U svom prikazu Bi-Bi-Si ističe, pre svega, razlike u dizajnu između „Huaveja“ i „Samsunga“.

Kod „mejt iksa“  savitljivi ekran se nalazi na spoljnoj strani uređaja, tako da pokriva i prednju i zadnju stranu telefona kada se telefon zatvori, što kod „Samsungovog“ „galaxy folda“ nije slučaj.

Ekran je, takođe, veći nego kod „Samsungovog“, a sam telefon tanji. Međutim, za razliku od „galaksi folda“, „mejt iks“ nema još jedan ekran sa druge strane.

Kada se otvori, veličina ekrana „Huavejevog“ „mejt iksa“ je 20,3 centimetara (8 inča), a kada se sklopi veći ekran je 16 centimetara (6,8 inča), a manji 6,6 inča. Debljina telefona je 11 milimetara, za razliku od „Samsungovog“ „folda“ od 17 milimetara.

Kao i njegov parnjak, „mejt iks“ ima dve baterije, po jednu sa svake strane, prenosi hrvatski portal Indeks.



RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar