Kakva drama: Partizanu derbi tri sekunde do kraja!

Odužio se poslednji napad Partizana da bi Stevanović "izmislio" pogodak za pobedu, a iako je Zvezda postigla gol sa centra za izjednačenje - on je zakasnio sekund pošto se oglasila sirena za kraj.  Drama u rukometnom derbiju: Partizan tri sekunde pre kraja stigao do pobede, sirena brža od Zvezdinog izjednačenja! Velika uzbuđenja u Šumicama! Partizan ispustio +6, pa srušio Zvezdu u poslednjim sekundama! Rukometaši Partizana savladali su najvećeg rivala Crvenu zvezdu 30:29 u hali "Šumice".

Ostali sportovi 24.02.2019 | 10:00
Kakva drama: Partizanu derbi tri sekunde do kraja!
Crno-beli su zamalo od gotovog napravili veresiju jer su ispustili čak šest golova prednosti sa poluvremena.

Na kraju su slavili pogotkom Stevanovića tri sekunde pre kraja meča.

Partizan je predvodio upravo junak Stevanović sa deset golova, dok su po pet postigli Ivanović i Šotić, a sedam odbrana je ostvario golman Trnavac. 

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Ljubojević sa sedam golova, šest je postigao Petrić, a po pet su dali Bugarinović i Rajičević, dok je Ljubenović zabeležio devet intervencija ispred gola. 

U preostalim mečevima 17. kola Superlige, Metaloplastika je pobedila Šomot 26:21 u gostima, Dinamo je bio ubedljiv u Kikindi 33:27, Mokra Gora je pobedila Slogu 28:23, dok je Spartak nadigrao Novi Pazar 34:25. U nedelju igraju Obilić i Rudar. 

Lider na tabeli je Dinamo sa svih 17 pobeda i 34 boda, druga je Metaloplastika sa 29, a treći Novi Pazar sa 22. Partizan je napredovao do četvrte pozicije sa 18, dok je Zvezda pala ostala osma sa 14.

Nova drama u rukometnom derbiju i novo slavlje Partizana. Crno-beli su u Šumicama slavili rezultatom 30:29, a odlučujući pogodak postigao je Darko Stevanović tri sekunde pre kraja meča.

Partizan je dugo vodio, na poluvremenu je imao i šest pogodaka prednosti, ali se ekipa Nenada Peruničića vratila u drugom delu igre i pet minuta pre kraja stigla do izjednačenja (27:27).

Dramatično je bilo i posle odlučujućeg gola Stevanovića. Igrači Crvene zvezde su pojurili, čak su i uspeli da pogodak, ali se pre toga ipak oglasila sirena za kraj meča.

Najefikasniji kod Partizana upravo je bio junak pobede Stevanović sa 10 postignutih golova, dok su Ivanović i Šotić postigli po pet. Kod Crvene zvezde Ljubojević je dao sedam, a Petrić šest golova.

Parni valjak se ovom pobedom probio na četvrto mesto Superlige sa 18 bodova, dok je Crvena zvezda na osmom mestu sa 14.

Sjajan rukometni derbi u "Šumicama" i dupla pobeda Partizana.

Crno-beli su u jesenjem delu šampionata slavili posle drame (27:26), a ništa manje je nije bilo ni u februarskom duelu "večitih" pošto je Partizan slavio pogotkom Stevanovića na tri sekunde do kraja - 30:29 (20:14)!

Posle tog pogotka je golman Nemanja Ljubenović, koji je pred utakmicu rekao da najverovatnije neće braniti pošto mora na posao, brzo izvadio loptu iz mreže, vratili su je igrači Crvene zvezde na sredinu igrališta, i postigli pogodak za izjednačenje, ali se sekund pre toga oglasila i sirena za kraj utakmice, zbog čega pogodak nije priznat.

Partizan je bio mnogo bolji tokom prvog poluvremena da bi Zvezda odbranom u nastavku uspela da parira i da dođe do izjednačenja na pet minuta do kraja (27:27).

Nemanja Nikolić je igrao sjajno u tim trenucima, odmah je uzvratio Ivanović i doveo Partizan do brzog vođstva, ali je u kontri Stefan Petrić svojim šestim golom na meču izjednačio i uveo susret u pravu dramu što je podiglo i publiku.

Sedmerac Stevanovića na dva minuta do kraja doneo je prednost Partizanu (29:28), poravnao je Nikolić na 50 sekundi do kraja, a to je bilo dovoljno crno-belima...

Dugo su "petljali", tražili idealnu poziciju za šut, a nakon dosuđenog deveterca lopta je stigla do najboljeg igrača utakmice Stevanovića koji je projektilom "ispod" odbrane savladao pomenutog Ljubenovića za pobedu Partizana posle tri utakmice.

Što se tiče Crvene zvezde, oni su u lošoj seriji i ne znaju za trijumf od novembra.

TABELA: Dinamo 34, Metaloplastika 29, Novi Pazar (-1) 22, Partizan 18, Kikinda 17, Šamot 16, Spartak Vojput (-1) 15, Crvena zvezda 14, Obilić (-1) 14, Mokra Gora (-1) 11, Rudar (-1) 8, Sloga (-1) 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar