SK: Gođa slavila u Kran Montani!

Štuhec nije završila trku! Italijanska skijašica, Sofija Gođa, ostvarila je prvu pobedu u spustu u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa pošto je bila najbrža u trci u Kran Montani.

Ostali sportovi 23.02.2019 | 19:00
SK: Gođa slavila u Kran Montani!
Olimpijska šampionka je do pobede stigla rezultatom 1:29,77. Svetska šampionka Ilka Štuhec nije završila trku.

Drugo mesto osvojila je Joana Halen iz Švajcarske sa 0,36 sekundi zaostatka za pobednicom, dok je treća bila njena zemljakinja Lara Gut sa 0,45 sekundi zaostatka.

Trka nije imala veliki uticaj na generalni poredak u Svetskom kupu, pošto je i dalje ubedljvo prva Amerikanka Mikaela Šifrin sa 1.794 boda. 

Druga je Slovakinja Petra Vlhova sa 1.075 bodova, a treća Vendi Holdener iz Švajcarske sa 783.

Snežna oluja u Banskom, ništa od skijanja! Superveleslalom Svetskog kupa koji je trebalo da bude održan oko podneva u Bugarskoj, ali zbog velike količine snega u Banskom je otkazan.

Glavni razlog otkazivanja trke u Banskom su vremenski uslovi, pošto je tokom čitave noći sneg padao u obilnim količinama, a problem prave i snažni udari vetra.

U nedelju se očekuje trka u veleslalomu, a do tada bi trebalo da se i vremenski uslovi poprave. Organizatori se nadaju da će trka početi u očekivanoj satnici.

Veleslalom u Garmiš Partenkirhenu je takođe bio otkazan zbog vremenskih uslova, a novi termin nije zakazan zbog nedodstatka termina i gustog rasporeda u finišu sezone, tako da se svi nadaju da će trke u veleslalomu u nedelju ipak biti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar