Zašto Nole više neće da igra Dejvis kup?

Kako izgleda takmičenje zbog kojeg Novak možda propušta Dejvis kup? Od januara 2020. godine počinje svetski šampionat u tenisu, poznat pod nazivom ATP kup, a evo kako to takmičenje zapravo izgleda.

Tenis 25.02.2019 | 17:30
Zašto Nole više neće da igra Dejvis kup?
Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, izjavio je da nije siguran da li će igrati za Srbiju na predstojećem Dejvis kupu, već će nastupiti na ATP kupu, koji startuje u januaru 2020. godine, ali, šta je to ustvari?

ATP (Asocijacija teniskih profesionalaca) zajedno sa teniskom asocijacijom Australije, organizovaće novo takmičenje u tri australijska grada početkom 2020. godine, tačnije od 3. do 12. januara.

ATP kup će biti pandan Mundobasketu ili Svetskom prvenstvu u fudbalu, a za titulu najboljeg će se takmičiti 24 reprezentacije, koje će biti raspoređene u šest grupa po četiri učesnika, nagrada će iznositi 750 ATP poena plus prilično velikodušna novčana nagrada, oko 15 miliona dolara.

Jedan meč čine dva singla i dubl, igraće se na dva dobijena seta, a odlazak na ATP kup obezbeđuje plasman na svetskoj listi, a računaće se plasman najboljeg tenisera te zemlje. Da to takmičenje počinje sutra, učestvovale bi Srbija, Španija, Nemačka, Argentina, Južna Afrika, Japan, Švajcarska, Austrija, SAD, Hrvatska, Rusija, Grčka, Kanada, Italija, Gruzija, Francuska, Belgija, Australija, Velika Britanija, Bugarska, Mađarska, Slovačka, Tunis i Portugal.

U promotivnom video spotu ATP kupa, našao se i Novak Đoković uz Federera, Nadala, Iznera, Cicipasa, Nišikorija, Zvereva, Andersona, Tima, Čilića...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar