Rio: Đere krupnim koracima do četvrtfinala!

Laslo Đere, srpski teniser, pobedio je Japanca, Tara Daniela, u drugom kolu turnira u Rio de Žaneiru i plasirao se u četvrtfinale.

Tenis 21.02.2019 | 23:33
Rio: Đere krupnim koracima do četvrtfinala!
Đere je Daniela savladao posle dva odigrana seta i jednog časa i 25 minuta igre, 6:4, 6:2.

Laslo je pobedom nad Danielom obezbedio skok na ATP rang listi i plasman na, za sada, 71. poziciju na svetu.

Srbin je nastavio da pobeđuje u Rio de Žaneiru, pobedivši još jednog bolje rangiranog igrača od sebe, nakon velikog iznenađenja koje je napravio u prvom kolu turnira kada je izbacio prvog nosioca Dominika Tima.

Đere je dominirao pri svom servis u prvom setu i protivniku u pet gemova prepustio tek pet poena, a u devetom gemu seta iskoristio je svoju treću brejk loptu i prelomio set, a ispostaviće se i meč.

Laslo je na samom startu drugog seta oduzeo servis rivalu, a duel je sve više i više ličio na onaj sa Timom, kojeg je savladao istim "receptom".

Đere je nastavio da servira odlično, poveo sa 4:2, a zatim došao do novog brejka, te uskoro i meča i pobede nad Japancem.

Dvadesetrogodišnji srpski teniser u četvrtfinalu, koje je na programu u petak, igra protiv bolje iz duela u kojem se sastaju Norvežanin Kasper Rud i Portugalac Žoao Sousa.

Turnir serije 500 u Riju se igra na šljaci, nagradni fond je 1.937.740 dolara, a branilac titule Argentinac Dijego Švarcman završio je takmičenje u prvom kolu jer je meč predao urugvajskom teniseru Pablu Kuevasu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar