"Bojao sam se da će me ubiti"

U banjalučkom Okružnom sudu danas je počeo glavni pretres u slučaju pokušaja ubistva Vladimira Kovačevića. Novinar BN TV je u sudnici iznio sve detalje brutalnog napada koji se desio 26. avgusta prošle godine ispred zgrade u kojoj živi, kada se vraćao s posla. Kada su krenuli da me tuku palicama bojao sam se da će me ubiti i pokušao sam da sačuvam glavu.

Republika Srpska 21.02.2019 | 19:34
"Bojao sam se da će me ubiti"
Nakon nekoliko udaraca pao sam na zemlju, a onda su me napadači udarali po ekstremitetima i stomaku – rekao je Kovačević u sudnici. Novinar BN TV je objasnio da je na prepoznavanju u policiji, prepoznao Marka Čolića, kao jednog od napadača. Tokom ispitivanja je rekao da i danas osjeća posljedice napada, i da često ima glavobolje i vrtoglavice. Nakon svjedočenja, Vladimir Kovačević je ima samo jedno očekivanje.

’’Očekujem da postupak do kraja bude pravičan i da se u konačnici donesu imena nalogodavaca napada’’ – rekao je Vladimir Kovačević u sudnici Okružnog suda Banjaluka.

Danas je saslušan i vještaj Milan Srdić. Osim medicinske dokumentacije, pregledao je Vladimira Koavčevića. Potvrdio je da se radi o teškim tjelesnim povredama.

’’Vladimir Kovačević je zadobio tešku povredu nagnječenja čeonog tkiva mozga, kao i više drugih lakih povreda po tijelu. Zadobio je najmanje četiri udarca u glavu i tri po tijelu, jakim zamahom ruke u kojem je bilo predmetno sredstvo,'' rekao je u sudnici vještak Milan Srdić.

Svjedočio je i Zoran Obradović vještak i šef DNK laboratorije Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka. Govorio je o vještačenju bioloških tragova pronađenih na teleskopsim palicama kojima je Vladimir Kovačević pretučen. Precizirao je da je na dršci palice koja je bila cijela, pronašao više bioloških tragova, uključujući i Čolićev.

"Ne postoji mogućnost da Marko Čolić nikada nije bio u kontaktu sa predmetom, a da je njegov trag tu neko prenio", rekao je vještak Zoran Obradović.

Sudsko vijeće danas je u više navrata upozoravalo advokata Gordana Joviševića koji brani Marka Čolića zbog načina ispitivanja svjedoka i odnosa prema sudijama.

Član sudskog vijeća Olga Pantić je upozorila advokata zbog nepoštovanja predsjednika Sudskog vijeća, dodajući da nikada nije doživjela takav način ispitivanja vještaka. Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić u jednom momentu je upozorio Marka Čolića da se "ne smješka" dok je Kovačević svjedočio. Čolić je na to odgovorio da se ne smije i da je on uvijek raspoložen. Odbrana je uložila prigovor na naleze vještaka.

’’Odbrana će na dokazima Tužilaštva kao i na dokazima koje će odbrana izvoditi tokom postupka nastojati dokazi da moj branjenik nije počinio ovo krivično djelo na način kako je to opisano u predmetnoj optužnici’’, rekao je advokat Marka Čolića, Gordan Jovišević.

Na sljedećem ročištu kao svjedok biće saslušan i Darko Savić, koji je nedavno izabran za najboljeg sportistu Republike Srpske. On će svjedočiti o tome što je dan poslije napada Marka Čolića dovezao do zgrade gdje je živi Vladimir Kovačević.

Marko Čolić se danas obratio Sudu sa molbom da mu se ukine pritvor i da se brani sa slobode. Rekao je da u KPZ Tunjice nije napravio nijedan problem, ali da se ne osjeća dobro psihički i da ne spava.

Tužilac se usprotivila ovom zahtjevu, a sudsko vijeće će odluku o pritvoru donijeti naknadno.

Sudski proces je počeo, a za drugooptuženim u ovom predmetu Nedeljkom Tugićem i dalje se traga. Za njim je raspisana i potjernica. Naredno ročište zakazano je za 18. mart ove godine. 



BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Sloboda

21.02.2019 18:44

MILORAD DODIK JE CESTO JAVNO ETIKETIRAO I METU NA CELO POSTAVLJAO NOVINARIMA BN TELEVIZIJE

ODGOVORITE
Name

re

22.02.2019 07:20

Vec na prvom suđenju, iz ove prikazane fotografije, je vidljivo da sud se ne ponaša u skladu sa profesionalnom etikom i standardima jer je predsjedavajuci vijeća doozvolio/la optuženom da nepristojno odjeven, u majici kratkih rukava prisustvuje ročištu. Podrska za novinara Vladimira Kovacevića, a ovaj optuženi je drzak, bezobrazan, retardiran....

Name

Corleone

21.02.2019 18:52

Zašto se optuženi smješka u sudnici tokom suđenja ? Upravo zbog toga što mu je PARTIJA čvrsto obećala da kontroliše Vrhovni sud i da će sve biti oboreno ili presuđeno kako partija kaže na Vrhovnom sudu !??? Zašto bi se inače smješkao ?????????

ODGOVORITE
Name

Tito

21.02.2019 19:05

Ma Marko je od malena ponasao se retardirano.Samo je vazno istrajati u istrazi ko mu je rekao da izvrsi to dijelo.Pokusati mu ponuditi nagodbu za priznanje ko mu je platio da izvrsi ubistvo Mada sam siguran da onaj sto prijeti krampom u ledja zna sve Njega bi trebalo u istrazni zatvor

ODGOVORITE
Name

Fjr

21.02.2019 19:39

MNOGI.PRATE.OVO.SUDJENJE.TUZILASTVO.I.SUDSTVO..MORAJU.DA.RADE.PO.PRAVIMA.ZAKONA

ODGOVORITE
Name

realnost

21.02.2019 19:51

Nalogodavac nece biti otkriven jer ako bude nece da vazi vise dogovor izmedju izvrsioca i narucioca. Izvrsioc ce dobiti najminimalniju kaznu po kojoj je stvar vec u zatvoru odlezao..

ODGOVORITE
Name

CAR

21.02.2019 20:00

NAJELI SE PROTEINA I MISLE DA SU JAKI.STO SU VAM TREBALE PALICE KADA STE DVOJICA NAPALI POSTENOG COVJEKA KOJI JE RADIO SAMO SVOJ POSAO.TOLIKO KOLKO STE JAKI.ISPUACE OVI MISICI A ONDA NEMOJ IZLAZITI NA ULICU JER CE TE NAROD PLJUVATI KOLIKO SI JADAN BIJEDNICE.DOCICE MACA NA VRATANCA I TEBI I ONIMA KOJI SU TE NAVRATILI NA OVAJ KUKAVICKI CIN SLJAMU.

ODGOVORITE
Name

P

21.02.2019 20:34

Marko ni stida ni srama, svi sto tuku i ubijaju misle da ce vecno biti jaki, mladost brzo prodje a osveta uvek saceka

ODGOVORITE
Name

jelena

21.02.2019 20:37

Nema pravde,pravda je kod Bude i Burle!

ODGOVORITE
Name

VITO KORLEONE

21.02.2019 22:01

Dobro je da naručilac ovog posla ima imunitet a i uvherenje da nije uračunljiv pa izvršilac može da se smješka.Odgovarati neće to je sigurno.

ODGOVORITE