Cilj je izgradnja normalnog društva

„Naš cilj je bio i ostaće izgradnja normalnog društva, u kojem su obnovljene moralne i demokratske vrijednosti, a građani žive dostojanstvenim životima“, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović tokom današnjeg sastanka sa direktorom Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Кristijanom Denijelsonom i šefom Delegacije EU u BiH, Larsom – Gunar Vigemarkom.

Republika Srpska 21.02.2019 | 17:44
Cilj je izgradnja normalnog društva
Borenović je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, istakao da je jedna od prepreka ka izgradnji takvog drštva i trenutni Izborni zakon, koji ograničava demokratsku volju građana i stvara veliko nepovjerenje u regularnost izbornog procesa:

„S tim u skladu, izmjene Izbornog zakona u smislu skeniranja glasačkih listića, video nadzora nad biračkim mjestima, identifikacionog spreja i jedinstvenog mjesta za brojanje glasova su neophodne da bi vratili povjerenje u izborni proces, a volja građana bila ispoštovana“.

Borenović je naglasio da je potrebno sprovesti ozbiljne ekonomske reforme u cilju izgradnje društva u kojem se živi finansijski stabilno, ali i reforme u oblasti vladavine prava, koje bi osigurale poštivanje osnovnih ljudskih prava, a građani uživali slobodu, sigurnost i pravdu.

Jedan od ciljeva PDP-a, kako je kazao Borenović, biće i vraćanje Javnih servisa, RTRS i Srne, u okvire profesionalizma, odnosno istinitog i nepristrasnog informisanja građana, saopšteno je iz PDP-a.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ARHANDJELO

21.02.2019 16:57

Ko je ubio naseg Davida. To kad bude rijeseno sve ostalo ce se samo posloziti. Nema odustajanja. Davore sa tobom do kraja Pravda za Davida

ODGOVORITE
Name

reci

21.02.2019 17:52

nam popijeli se sta, imali baksisa konobaru