Serbia open: Pobijedili Pezer i Tuka!

Pezer obara rekorde kao od šale! Novi sjajan rezultat najboljeg bh. bacača kugle, ovaj put na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu.  I Tuka slavio u Beogradu! Odličan nastup Amela Tuke na Otvorenom prvenstvu Srbije.

Ostali sportovi 20.02.2019 | 22:10
Serbia open: Pobijedili Pezer i Tuka!
Teško je pobrojati sve rekorde koje je ove godine sjajni Mesud Pezer oborio na mitinzima širom Evrope.

Posljednji u nizu stigao je danas na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu, gdje je Pezer bacio kuglu 20,99 metara, čime je osvojio prvo mjesto, ali i oborio rekord ovog mitinga.

"Današnji rezultat daje mi puno morala i snage da se narednih desetak dana što bolje pripremim za nastup na Evropskom atletskom prvenstvu u Glazgovu, koje me očekuje početkom marta", poručio je Pezer.

Asmir Kolašinac osvojio je drugo mjesto rezultatom od 20,34 metara, dok je treće pripalo Stipi Žuniću iz Hrvatske (20,32).

Prethodno je Pezer već bio najbolji na Atletskom mitingu u Beogradu, zatim Nehvizdi, paŠtokholmu, da bi nedavno odbranio i titulu na 24. dvoranskom Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. 

I Tuka slavio u Beogradu! Odličan nastup Amela Tuke na Otvorenom prvenstvu Srbije.

Osim Mesuda Pezera, sjajan nastup na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu imao je iAmel Tuka.

Tuka je prošle godine na ovom mitingu pobijedio s novim bh. rekordom u dvorani na 400 metara - 47.14, a večeras je ponovo bio najbrži s vrlo dobrih 47.40.

Abedin Mujezinović je istu dionicu večeras istrčao za 49.28 te zauzeo četvrto mjesto.

Mladi zenički skakač u vis Maid Redžić bio je treći s preskočenih 212 cm, koliko je preskočio i drugoplasirani Rumun Mihai Donisja. Pobijedio je domaći takmičar Jasmin Halili s preskočenih 216 cm.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar