Federer na šljaci poslije tri godine!

Federer se u Madridu vraća na šljaku! Švajcarski teniser, Rodžer Federer, igraće ove godine na Mastersu u Madridu, prvi put posle dve godine, zvanično je saopšteno.  

Tenis 23.02.2019 | 11:30
Federer na šljaci poslije tri godine!
Jedan od najboljih svetskih tenisera prijavio je učešće na turniru "Masters 1000" serije u Madridu.

Posle dve godine odsustva Rodžer Federer se definitivno vraća na šljaku. Švajcarski teniser je zaobilazio turnire na kojima je znao da nema šansu pored Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Dominika Tima i Aleksandra Zvereva, koji se mnogo bolje snalaze na zemljanoj podlozi, ali je ovog puta rešio da se odmeri s njima.

Kako su saopštili čelnici mastersa u Madridu, Federer je zvanično prijavio nastup za ovaj turnir koji će se igrati u maju. Nije slučajno Rodžer izabrao da igra baš u glavnom gradu Španije, jer je tu tri puta u karijeri bio šampion. Dok Rafael Nadal nije zagospodario šljakom.

Kako će u Madridu biti i Đoković i Nadal, organizatori trljaju ruke, jer očekuju rekordnu posetu na tribinama.

„Federer je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Njegov povratak u Madrid nama dođe kao poklon, a najviše će se obradovati gledaoci, jer će imati priliku da ponovo vide na delu tako jedinstvenog igrača“, ocenio je direktor turnira Felisijano Lopez.

Rodžer Federer mogao bi ovog proleća da zaigra na šljaci nakon pauze od čak tri godine!

Organizatori mastersa u Madridu potvrdili su u sredu da se Švajcarac prijavio za turnir zakazan od 3. do 12. maja, na kome je osvajao titulu tri puta (2006, 2009, 2012) - najviše posle petostrukog šampiona Rafaela Nadala.

Tridesetsedmogodišnji Federer nastupio je na mastersu u Rimu sredinom maja 2016, nakon čega je igrao samo turnire na tvrdoj podlozi i na travi.

Svetski rekorder sa 20 grend slem trofeja napravio je zaokret jer želi da se pripremi za Rolan Garos, na kome ga nije bilo još od 2015. i poraza od Stena Vavrinke u četvrtfinalu.

"Frenč open" osvojio je samo jednom, i to 2009. godine, nakon što je drugi finalista, Šveđanin Robin Soderling, prethodno eliminisao Rafaela Nadala i prekinuo dominaciju španskog asa započetu 2005. godine.

Federer je povratak na šljaku i turnire na podlozi koja mu najmanje odgovara najavio posle poraza u osmini finala Australijan opena, ali se tada još nije znalo na kojim će se turnirima, pored Rolan Garosa, tačno pojaviti.

Kako se navodi u saopštenju organizatora turnira, ovo će biti prvi turnir 37-godišnjeg Švajcarca na šljaci posle dve godine i poraza od Dominika Tima u Rimu, što će biti uvertira za Rolan Garos na kom nije nastupao od 2015. godine.

Federer je drugi najuspešni teniser na Masters turniru u Madridu pošto ga je osvajao triput, dva manje od Španca Rafaela Nadala, kom je to pet puta pošlo za rukom. 

On je poslednju titulu u Madridu osvojio 2012. godine. 

Masters turnir u Madridu igraće se od 3. do 12. maja, a očekuje se da ove sezone učestvuju prvi teniser sveta Novak Đoković, kao i Nadal.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar