Ruska vojska zabranjuje korišćenje pametnih telefona

Ruski parlament odobrio je nacrt zakona po kome se vojnom osoblju zabranjuje korišćenje pametnih telefona na dužnosti, što bi trebalo da spreči curenje poverljivih informacija na društvene mreže.

Informacione tehnologije 20.02.2019 | 12:19
Ruska vojska zabranjuje korišćenje pametnih telefona
Prema nacrtu koji je odobrio Donji dom, pripadnicima vojske se takođe zabranjuje kačenje fotografija, video-snimaka i informacija o njima samima, drugim vojnicima i njihovim rođacima na internet.

Na ovaj način se zvanično potvrđuju zabrane korišćenja tableta i pametnih telefona koje je Ministarstvo odbrane ranije naredilo, javlja AP.

Potez je usledio nakon objavljivanja nekoliko priča nepoznatog izvora o borbama na istoku Ukrajine između proruskih snaga i ukrajinske vojske, kao i o ruskim vojnim operacijama u Siriji.

Izveštaji su se oslanjali na postove pripadnika vojske Rusije i njihovih rođaka na društvenim mrežama, koji često nisu bili u skladu sa zvaničnim izveštajima Moskve.

RTS
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

izraelac

21.02.2019 15:10

dok izraelski vojnici to slobodno mogu jer se ne boje da će im neko špijunirati njihovu tehnologiju koju su izmislili... heheheheh

ODGOVORITE
Name

re izraelac

21.02.2019 16:18

Izraelski vojnici koriste tehnologiju koja štiti od špijuniranja. I to zna svaki vojnik. Ne lupaj života ti!!