Ne bih dobio Novaka, Rafu i Rodžera ni da igramo milion puta!

Nekada najbolji teniser sveta, Amerikanac, Andre Agasi, komentarisao je razlike između nekadašnjeg i sadašnjeg tenisa.

Tenis 22.02.2019 | 15:30
Ne bih dobio Novaka, Rafu i Rodžera ni da igramo milion puta!
Amerikanac je priznao kako ne bi imao nikakve šanse da se kojim slučajem sada takmiči sa Rodžerom Federerom, Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

"Vidite li koliko snažno udaraju lopticu sa osnovne linije. Možda bih na tom nivou mogao da odigram svega desetak minuta, posle toga bih samo izašao sa terena. Nikad ne bih mogao da pobedim Rafu Nadala, Novaka Đokovića i Rodžera Federera, čak ni kada bih igrao protiv njih milion puta. Moja najbolja forma iz prošlosti ne bi bila dovoljna da im se suprotstavim kada su u najslabijoj formi", slikovito je opisao Agasi.

Agasi je po ko zna koji put priznao da je bilo dana kada je žestoko mrzeo tenis.

"Sećam se da je bilo trenutaka kada sam mrzeo ovu igru svom snagom. Pratim sve sada, gledam mečeve i pričam o tenisu kao srećan čovek", rekao je bivši trener Novaka Đokovića.

On je rekao da je napravio mnogo grešaka u karijeri.

"Jedna od njih bila je što sam verovao da će moja sreća prestati kada postanem prvi igrač sveta. Desilo se suprotno. Takođe, mislim da je prelazak u Adidas i odlazak iz Najkija bio velika greška, trebalo mi je vremena da se naviknem", zaključio je Agasi.

Bivši italijanski teniser Adrijano Panata u strahu je da će ubuduće igrači udarati lopticu sve jače i jače. Agasi kaže da nema razloga za zabrinutost.

"Nikome neće biti lako da postane Federer ili Nadal. Za to je potrebno mnogo više od jakog udaranja loptice i Adrijano otuda ne treba da brine", poručio je Andre.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar