Turizam za razvoj majevičkog kraja

Načelnici Lopara i Ugljevika, te federalnih opština Čelić, Sapna i Teočak potpisali su danas pismo namjere o zajedničkoj promociji Majevice i saradnji na unapređenju turističkih potencijala.

Republika Srpska 19.02.2019 | 14:54
Turizam za razvoj majevičkog kraja
Sastanku u Loparama, u organizaciji Misije OEBS-a, prisustvovali su načelnici i predstavnici majevičkih opština iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić smatra da Majevica može da iskoristi turistički potencijal, što bi pomoglo i razvoj privrede.

"Imamo i prirodna i kulturna bogatstva koja se mogu prikazati, a udruženi ćemo Majevicu predstaviti na pravi način", ocijenio je Savić.



Savić je rekao novinarima da je obaveza potpisnica pisma namjere zajedničko formiranje radne grupe, uz praćenje OEBS-a, i sačinjavanje mape puta.

Načelnik opštine Teočak Tajib Muminović smatra da ovaj projekat može oživjeti majevički kraj.

Šef terenske kancelarije OEBS-a Tuzla Damir Gnjidić izrazio je zadovoljstvo jer je inicijativa potekla od načelnika lokalnih zajednica, dodajući da je uloga OEBS-a da pomogne u budućoj saradnji.



BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

BORAC

19.02.2019 14:53

Prvo da se očiste sva minska polja na Majevici...

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.02.2019 16:19

Majevica moze da bude nova Jahorina, ali valja naci investitora ili vise njih koji ce uloziti milione u gradnju hotela i drugih turistickih sadrzaja na Majevici.

ODGOVORITE
Name

glup se seljacino

19.02.2019 20:53

Vidila zaba da se konji potkivaju ......pa ti si kreten i seljacina koja samo moze da se nadje u tim rupama po Semberiji. I nasli ste balije ne mozete vi vrsto prokleta seljacka bez balija oni su vas guzili pa kad su dosli Srbi niste htjeli ni da ratujete Arkan vas na celavo sisao. Sad opet nasli neku usranu seljacku televiziju iz te prdare, onda neki kofol advokat tomic pa micic sve geaci i mentalno poremeceni.Na sta smo spali da od provincijalaca i ludaka odraslih u kasabi baliskoj neko pravi RS.

Name

Re Za Glup Se Seljacino

20.02.2019 09:05

To "seljacino" odlicno stoji uz vas tako "uskog" i nepismenog kakav se rijetko srece. Ako vec hocete da kazete svoj stav naspram onog sto je objavljeno, ucinite to na lijep, razuman i kulturan nacin, naravno argumentovano, pa ce, to sto kazete, imati neku vrijednost. Ovako, kako je - sacuvaj, Boze!

Name

Austrija

19.02.2019 16:26

Prvo mine drugo Kultura vodecih sruktura Zar narod u drzavama bivse jugoslavije misle da neprati svijet sve stvari I kreta ja ekonomije kulture cega stvarni nema

ODGOVORITE
Name

Busija

19.02.2019 20:29

situcija sa minama nije toliko kriticna koliko se prica. najava ovih projekata ce dovesti do dodatnog razminiranja

ODGOVORITE
Name

LawAndOrder

19.02.2019 23:26

Bravo zemljaci! Rad i samo rad, za dobrobit svih. Ne marite za sitne, sebične duše, klima u kojoj oni uspijevaju je prošla prije 24 godine.

ODGOVORITE