Novac za autoput Koridora "Pet ce"

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i predstavnik Kuvajtskog fonda za razvoj Marvan el Ganem potpisali su danas u Sarajevu ugovor o kreditu za izgradnju autoputa na Koridoru "Pet ce", čija je vrijednost 34 miliona evra.

Bosna i Hercegovina 19.02.2019 | 14:09
Novac za autoput Koridora "Pet ce"
Tokom iste ceremonije, direktor "Autocesta Federacije BiH" Adnan Terzić potpisao je sa Ganemom projektni ugovor koji se odnosi na izgradnju autoputa na Koridoru "Pet ce" na dionici Nemila - Donja Gračanica.

"Kuvajtski razvojni fond značajan je partner BiH jer Kuvajt, kao prijateljska zemlja, već dugi niz godina podržava projekte u oblasti infrastrukture", rekao je Bevanda novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

Prema njegovim riječima, novcem koji će biti obezbijeđen ovim kreditom biće finansirana dionica od Nemile do Donje Gradine u dužini od 17,7 kilometara, što je vrlo bitna putna komunikacija na Koridoru "Pet ce".

Bevanda je precizirao da je ovaj kredit povoljan za BiH, jer je rok otplate 20 godina, uz grejs period od pet godina i kamatnu stopu od dva odsto godišnje.

On je zahvalio kuvajtskim partnerima za podršku BiH.

Odgovarajući na pitanja novinara, i Bevanda i Terzić su konstatovali da nema problema sa prikupljanjem i distribucijom oko 620 miliona KM po osnovu akciza, a koje su u skladu sa novim zakonom proslijeđene entitetskim kompanijama koje se bave izgradnjom autoputeva.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dzoiA

19.02.2019 13:40

A nasi kineski putevi koliko kostaju.

ODGOVORITE
Name

Krzljevic Ljubo

19.02.2019 14:05

Blago nama, BiH puna autoputeva!

ODGOVORITE
Name

Može li ovo????

19.02.2019 14:36

Kako to može potpisivati kredit a u tehničkom mandatu Savjet ministara?To je čist kriminal,i korupcija vlasti koja ne postoji.

ODGOVORITE
Name

ZNANJE

19.02.2019 15:14

Može ovako! Vlast je vlat, i postoji dok god druga ne dođe. Država ne može bez vlasti. Pošto novi nemogu da se dogovore, onda normalno da stari vladaju i donose odluke i uzimjau kredite. Ovi koji dođu će samo više da zadužuju, jer su za to osposobljeni na nivou entiteta. Blago zemlji koja se zove Bosna, sa jednima i drugima.