Igrali turnir za svoje drugove

Učenici trećeg razreda ekonomskih tehničara u Centru srednjih škola „Petar Kočić“ iz Srpca organizovali su drugi humanitarni turnir u basketu, na kojem je učestvovalo deset ekipa, a prikupljena sredstva od kotizacije i ulaznica, namjenjena su za odlazak dvojice drugara na đačku ekskurziju.

Republika Srpska 19.02.2019 | 13:17
Igrali turnir za svoje drugove
„Do sada prikupljena sredstva, uz priloge donatora – srbačkih firmi, dovoljna su za podmirenje troškova ekskurzije za dva učenika iz socijalno ugroženih porodica“, kaže razredni starješina ekonomskih tehničara prof. Branka Krejić – Keser. Ona kaže da su njeni učenici, ali i učenici drugih škola ovog školskog centra, godinama prepoznatljivi po raznim humanitarnim akcijama, čime se ova srednjoškolska ustanova ponosi.

„Ne smijemo dozvoliti da neki učenik naše škole zbog teškog materijalnog položaja ili nekog drugog problema ne ide na đačku ekskurziju i ne doživi radost povodom završetka školovanja. Zbog toga smo se i ovoga puta potrudili da našim drugovima i njihovim roditeljima riješimo brigu oko odlaska na ekskurziju“, kažu učenici.  

Srbački srednjoškolci su organizovali brojne humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za bolesnu djecu i omladinu, kao što su javna takmičenja u znanju, kulturne i sportske manifestacije, njegujući tako humanitarni rad, solidarnost i tradiciju prethodnih generacija učenika ove školske ustanove.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar