Prekid sjednice Vlade FBiH

Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prekinuo je sjednice federalnog organa izvršne vlasti zbog neslaganja ministara SDA sa ministrima iz reda SBB-a i HDZ-a o dnevnom redu.

Bosna i Hercegovina 19.02.2019 | 11:17
Prekid sjednice Vlade FBiH
Na dnevni red današnje sjednice kao treća tačka stavljen je Prijedlog uredbe o dopuni Uredbe o podsticanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije i određivanju naknade za podsticanje, a čiji je predlagač federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić. 

S obzirom na to da se Džindić nije pojavio na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH ministri iz reda SDA tražili su da se s dnevnog reda skine tačka koja određuje podjelu 18 miliona KM, odnosno da se o ovom prijedlogu ministri izjašnjavaju na sjednici na kojoj će biti prisutan i ovlašteni predlagač.

Ministri iz reda SBB-a i HDZ-a nisu pristali na to pa je zbog neslaganja u vezi s dnevnim redom Vlade Fedracije BiH premijer Fadil Novalić odlučio prekinuti današnje zasjedanje. Pored ove tačke dnevnog reda SDA, HDZ i SBB sukobili su mišljenja i o još nekoliko predloženih tačaka.

(Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nevažnost

19.02.2019 11:45

Važno je da su plate ogromne, redovne, a hoće li se oni ikad išta dogovoriti za mandata, nije ni važno, jer na ovim prostorima ne postoji riječ "odgovornost". Dosadašnje vlade su se kao dogovarale i radile, a mi oremo dno, životi nam sve teži i gori, narod masovno bježi, glavom bez obzira, bilo gdje...

ODGOVORITE
Name

SveSkupa

19.02.2019 12:34

Sastaju se da bi otkazali sjednicu i tako redom. Pa sta ce tu? Mnogi ni ne znaju o cemu treba da pricaju i najbolje prekinuti ili otkazati. Tako rade samo gubitnici i nesposobni.Vazno je da ce plata biti.

ODGOVORITE