Azilanti prešli na pravoslavlje

Tri azilanta iz Irana krstila su se u Hramu Svetog Petra Cetinjskog u Spužu, kod Podgorice, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Region 19.02.2019 | 10:03
Azilanti prešli na pravoslavlje
Svetu tajnu krštenja i miropomazanja tri člana porodice Avazpor iz Teherana, oca i dva sina, obavio je protojerej Stanislav Tatić, paroh spuški, a kuma je bila Branka Minić iz Spuža.

Hasan, Abol Fazl i Iman na krštenju su dobili pravoslavna imena Pavle (otac), Aleksandar i Jovan (sinovi).

"Braći Pavlu, Aleksandru i Jovanu želimo srećno i blagosloveno krštenje", navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske.

U posljednje vrijeme, osim članova porodice Avazpor, Svetu tajnu krštenja primilo je još nekoliko azilanata koji su smješteni u spuškom u Centru za azilanate.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

?

19.02.2019 09:09

Bože, ja ne mogu da vjerujem. Da li je istinita ova informacija?

ODGOVORITE
Name

КСС

19.02.2019 09:20

Нова браћа православци насељавају ове просторе,можда ће бити бољи од нас затрованих,завађених,лицемјерних,склоних гријеху братоубилаштва.

Name

Re.

19.02.2019 09:28

Naravno da je istina. Srbi su ovde vjekovima prelazili iz Pravoslavlja u Islam i Katolike. Pola Bih je čine Srbi koji su prešli u Islam a 35%Hrvata čine Srbi koji su prešli u Katolike. Šta je sad čudno ako neko iz Islama predje u Pravoslavlje?!

Name

pa da

19.02.2019 10:07

Vjeroispovijest je licna svar, da se mi pozabavimo za napredak drustva u cjelini na svim drugim poljima, upravo onako kako to cine nasi u vlasti kada je u pitanju njihov licni interes.

Name

Razmislimo

19.02.2019 10:57

Možda je ovo opomena Srbima, da više poštujemo svoju pravoslavnu vjeru. Kad drugi dolaze da se krste, kako bismo se tek mi trebali pridržavati svoje vjere, Svetog pisma, posta, molitve, militvenog prisustva bogosluženjima uz redovno pričešćivanje i naravno , pridržavanje Božjih zapovjesti.

Name

zdravko

19.02.2019 21:23

Sve religije ovog svijeta uzmes i nabijes na onu stvar.jedina prava religija je parpsiholgija.kad bi se onaj odozgo pusto na nivo religija i koje kakvi budala dokle bi on doguro.jedino sto vredi sto bix se moglo uzeti od staro etiopski kršćana kopta su njihovi stari zapisi tj.Biblija koja nije nista mjenjano i nadodavano kroz stoljeca sve je u orginalu kako je bilo u stvarnosti. To bi trebalo pročitati i prevesti a ostalo je sve nula.