Odluka o Bregzitu košmar za britanske F1 ekipe!

Predsednik Mercedesa, Toto Volf, rekao je da bi scenario bez dogovora o Bregzitu bio poguban za britanske ekipe koje se takmiče u Formuli 1.

Ostali sportovi 22.02.2019 | 08:30
Odluka o Bregzitu košmar za britanske F1 ekipe!
Volf je rekao da će ukoliko Ujedinjeno Kraljevstvo napusti EU bez dogovora, sve ekipe koje dolaze iz EU zemalja biti u velikoj prednosti i tu misli na Ferari i Alfa Romeo.

Osam od deset ekipa iz F1 karavana je bazirano u Engleskoj, a napuštanje Evropske Unije bez postignutog dogovora imalo bi ogroman uticaj na same trke, ali i na razvijanje bolida.

Toto je dodao da Mercedes već razmišlja o raznim opcijama što se tiče njihove opreme, ali i zaposlenih i da će biti spremni na odluku o Bregzitu koja se donosi 29. marta.

"Imamo razne nepredviđene probleme, kao na primer skladištenje delova i transport istih, kao i transport ljudi u zemlju i van nje", rekao je Toto Volf.

"Ovo bi moglo da stvori dosta glavobolje, pošto su sve ekipe bazirane u Engleskoj, osim Ferarija koji je u Italiji i Zaubera (Alfa Romeo) koji je u Švajcarskoj. Pratimo vesti. Bilo da do dogovora dođe ili ne mi moramo biti spremni, a i svakako život ide dalje".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar