Fjuriju 103 miliona dolara za pet borbi!

Britanski bokser, Tajson Fjuri, dobro će zaraditi od narednih borbi.

Ostali sportovi 28.02.2019 | 17:30
Fjuriju 103 miliona dolara za pet borbi!
Tajson Fjuri i američki ESPN potpisali su ugovor prema kojem će birtanski bokser dobiti 103 miliona dolara za prikazivanje njegovih narednih pet borbi, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.

Prema ugovoru Fjuri će morati boksovati minimalno dvije borbe godišnje na tlu SAD-a, dok će prava za prikazivanje njegovih borbi u Ujedinjenom Kraljevstvu i dalje imati britanski BT Sport, prenosi Hina.

"Oduševljen sam. Podrška ESPN-a i BT Sporta, dvije najveće medijske platforme u svijetu sporta, znači da su sada vezani s najboljim teškašem u svijetu", izjavio je 30-godišnji Fjuri koji se nada da će mu ugovor s ESPN-om povećati izglede za uzvratni meč protiv aktualnog svjetskog prvaka po verziji WBC, Amerikancem Deontejom Vajlderom-

Protiv njega je boksovao 1. decembra prošle godine u Stejpls Centru  u Los Anđelesu i izvukao neriješen ishod.

S druge strane, Vajlder ima ugovor s konkurentskom medijskom kućom „Šoutajm“  pa u bokserskim krugovima prevladava mišljenje da će Fjurijeva veza s ESPN-om samo zakomplikovati dogovor za revanš.

"Moje je mišljenje da je ta borba sada izglednija nego ikad prije, jer iza nas stoje dvije najveće kuće", izjavio je Fjuri za BT Sport.

"Ja sam samo borac i mogu se boriti samo protiv onih koje dovedu pred mene. Želim najveće borbe, Džošua,Vajlder i bilo koga drugoga tko se nađe na putu", zaključio je Fjuri.

Izvor: Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar