Preživio metak, bolest i nož, ali...

U 68. godini života danas nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Ova legenda narodne muzike više puta izbjegla smrt u toku karijere, ali saobraćajna nesreća u Njemačkoj bila je kobna.

Srbija 17.02.2019 | 19:57
Preživio metak, bolest i nož, ali...
U Beču su ga 2016. pokušali ubiti.

–  Izboli su me nožem u haustoru. Kad sam ušao u hodnik, jedna me ruka uvukla u mrak te sam osjetio nož u leđima. Budući da sam bio sportista, gledao sam kako da pobjegnem. Počeli su me bosti u leđa. Sreća što me nisu pogodili u živac. Tada su prišla neka dvojica, a jedan od njih me je udario bokserom. Imao sam ogrebotinu po licu. Mislio sam da sam iskrvario, ali i da će vidjeti da nisu završili posao – prepričavao je svojevremeno Šaulić na televiziji “Pink” kako je zamalo izgubio život.

Iako je preživio napad, nastavio je živjeti u strahu.

– Stalno sam mislio da će se vratiti kako bi završili posao. Na kraju sam s prijateljem otišao u Beograd – ispričao je Šaban.

Zbog problema s trbušnom aortom, iste te, za njega tragične, 2016. završio je na hitnoj operaciji, prenosi 24sata.hr.

Imao je začepljenje trbušne aorte, koje su ljekari nazvali tempiranom bombom. Bojali su se da neće preživjeti, ali Šaban se nije dao. 

Ipak, najopasnija situacija u kojoj se Šaulić našao bila je, ni manje ni više, nego gastarbajterska svadba na kojoj je pjevao.

– Nekolicina napadača upala je na svadbu i odmah su počeli pucati iz heklera. U sali su ispalili nekoliko metaka. Zavladala je tišina. Bili smo potpuno šokirani – prepričavao je kasnije Šaban kako je preživio susret s njemačkim 9-milimetarskim automatskim puškama.

Njih četvoro je kontrolisalo goste, dok su ostali stajali ispred restorana kako bi lakše i brže pobjegli. Napadači su okružili Šabana i njegove kolege, a potom njemu rekli da može ustati.

– Čovjek je stajao iza mene i rekao mi: “Kralju, ti sjedi! Ti nemaš razloga da ležiš, sjedi i uživaj, tebe poštujemo”. A ja sam pomislio: Joj, ako sjednem, prvi ću dobiti metak u leđa. Nisam im čak ni zahvalio, preplavio me strah, ipak je to oružje – prepričavao je kasnije Šaban.

Nakon što su uzeli plijen, napadači su napustili dvoranu. Kralj narodnjaka imao je posebnu sreću. Pljačkaši nisu uspjeli uzeti većinu novca koje je zaradio jer su bakšiš stavljali u kofer od harmonike.

Nažalost, danas, saobraćajnu nesreću na njemačkim putevima slavni pjevač nije preživio.

(Srpska.info)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Joza

17.02.2019 19:00

Dok Tita ne prezalim necu da se opterećujem Zao mi je

ODGOVORITE
Name

Babel

17.02.2019 19:02

Pocivaj u miru legendo...Jedan od nekolicine cija smrt potrese region a to znaci da je bio COVEK...

ODGOVORITE
Name

Zile

17.02.2019 19:30

Bio je legenda pocivaj u miru

Name

RedBull

17.02.2019 22:50

Veliki umiru dva puta, prvi puta kad im se smrt dogodi a drugi put kad nestane svih onih koji su ga voljeli. Počivao u miru legendo... Iskreno saucesce familiji.

Name

@Babel

18.02.2019 18:20

Cuj potresao region,samo obican smrtnik se vratio svom gospodaru.

Name

Aa

17.02.2019 19:06

U Njemackim medijima pise da je umro od posledica srcanog udara a ne od direktnih posledica saobracajne nezgode

ODGOVORITE
Name

re.AA

17.02.2019 22:14

PROCITAJ MALO BOLjE. ZBOG TEZIH POSLEDICA SAOBRACAJNE NEZGODE SRCE NIJE IZDRZALO JER JE COVJEK PORED SVEGA IMAO I 3 BAJPASA.

Name

Re

17.02.2019 23:18

Naravno da ce tako da kazu da bi ublazili kaznu tom pijanom kretenu koji je vjerovatno svabo. Da je kojom igrom slucaja tako neki stranac bio pijan za volanom drugacije bi sigurno izjavili. Ovako stradali stranci a svabo izazvao udes i odmah druga diagnoza.

Name

Vojko

17.02.2019 19:26

Zbogom draga legendo

ODGOVORITE
Name

Ivana

18.02.2019 00:22

Pocivaj u miru legendo. Tuzan I pretuzan ovaj dan. Oliver Dragojevic, Milena Dravic danas ti. Sve što valja ode.

Name

Mirko

17.02.2019 19:33

Ovo je tuzan dan, pocivaj u miru kralju. Dok zivimo i ti ces zivjeti sa nama kroz svoje pjesme. Jos ne mogu da vjerujem .Tuga tuga prevelika

ODGOVORITE
Name

Zal

17.02.2019 19:50

Kraljuu, nisi zasluzio da odes na takav nacin, prerano, sve si nas volio, postovao, zalimo za tobom, ljudino i umjetnice veliko ti hvala, Amin

ODGOVORITE
Name

Todor

17.02.2019 20:37

Živećeš kroz svoje pesme, legendo Najbolji poslije Safeta.

ODGOVORITE
Name

MM

17.02.2019 20:55

Pocivaj u miru legendo.Neka ti Bog podari rajsko naselje.Ogroman gubitak .Iskreno saucesce porodici.

Name

zal veliki,sta se moze

17.02.2019 23:10

Legenda bio,i bice legende nikad ne umiru,njegovi hitovi ce se vjecno pjevati i slusati.Laka ti zemlja sabane kralju a porodici iskreno saucesce.

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

18.02.2019 06:08

Prvi put pokusali su ga ubiti muslimani.U malom gradicu Heilbron kod Studgarta ljeta 1994 godine.Saban je pocinio,u to vrijeme KOBNU GRESKU.Naime...pjevao je prvo u klubu Kladuscana,koji su bili uz Fikreta Abdica Babu.Sutra uvece pjevao je u diskoteci Luna,ciji su vlasnici bili Halid Beslic i Ismet Bajramovic Celo.To vece,u "Luni"-dok je Saulic pjevao,okupila se velika grupa muslimanskih izbjeglica iz Bijeljine,Kalesije i Zvornika.Prekinuli su mu nastup.I tad je bio uboden nozem.Upali su policijski specijalci.Pohapsili su sve,ali najdeblji kraj izvukao je Ismet Bajramovic Celo,jer nije imao validne boravisne papire,i lagao je da je bio civilna zrtva rata,u njemackoj imigracionoj sluzbi,da bi dobio papire kao civilna zrtva rata(u Sarajevu je sredinom 1993 u atentatu pogodjen snajperom u srce,i evakuisan prvo u Italiju).Kad je u policijskoj postaji provjeravan,nasli su mu kriminalnu proslost,i ratnu sarajevsku biografiju.Odmah je dobio 2 godine.A "Luna" je zatvorena.....Medjutim,posle toga,Celo i Saban su bili i ostali prijatelji.

ODGOVORITE
Name

Re Ex Zvornicanin

18.02.2019 08:12

Procitaj sve sta si napisao. Vidjet ces u tekstu mržnju i nacionalizam kojoj nije mjesto za ovakvu temu. Uzas koliko si bolestan. Idi odma javi se psihologu. Druga stvar imas video snimak na youtu.be i pogledaj sta licno Saban prica kako je bilo sa ubodom noza. Velike su sanse da zivi sotona u tebi i to bi trebao prekontolisat

Name

ReRe

18.02.2019 13:22

Pa sta je covjek napisao da se ti tako isfuras.Opisao neku sitiaciju koja se dogodila nekad,nista vise.Ne kontam te nikako...prije oar dana je preminula djevojcica od 3 god od leukemije,svaki dan umiru djeca na ovim prostorima.Ne kazem da ne treba zaliti covjeka al sta si toliko senzibilisan u vezi tragedije da napadas komentatore !!!!