SP: Istorijsko zlato za Šifrin u Oreu!

Američka skijašica, Mikaela Šifrin, pobedila je u slalomu na Svetskom šampionatu u švedskom Oreu.  Niko nikad kao Mikaela! Sa 23 godine ušla u istoriju skijanja! Američka skijašica osvojila četvrto zlato u slalomu na svetskim prvenstvima.

Ostali sportovi 16.02.2019 | 17:30
SP: Istorijsko zlato za Šifrin u Oreu!
Postala je tako prva koja je vezala četiri pobede u jednoj disciplini na svetskim šampionatima.

Njoj je to druga zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Oreu. Prethodno je trijumfovala u super džiju, dok je bila druga u veleslalomu.

Pamti skijanje velike asove, bilo je dama koje su vladale svetom kojima se divila cela planeta, ali takva dominacija kakvu je ostvarila Mikaela Šifrin sa samo 23 godine se ne pamti! Američka skijašica je odbranila titulu prvaka sveta u slalomu i to joj je četvrto zlato u toj disciplinini u karijeri. Sa samo 23 godine!

Šifrinova je na tekućem šampionatu u švedskom Oreu osvojila najsjajnije odličje sa 53 stotinke boljim rezultatom od domaće skijašice Ane Sven Larson. Bronzu je osvojila Slovakinja Petra Vlhova sa 1,03 sekunde slabijim rezultatom od pobednice.

Dominacija Mikaele Šifrin u slalomu počela je 2013. godine na svetskom prvenstvu u Šaldmingu, kada je imala samo 17 godina. Titulu je odbranila dve godine kasnije u Biver Kriku, a slavila je i 2017. godine u Sent Moricu.

Amerikanka ima i zlato sa Olimpijskih igara 2014. godine u Sočiju.

U dosadašnjoj karijeri ostvarila je 55 pobeda na trkama u Svetskom kupu, po čemu je treća najbolja skijašica svih vremena.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar