FRA: Lion odmarao za Barsu!

Ali lako dobio. . .  Gengan zakucan za dno, Nim bolji od Dižona! Fudbaleri Liona pobedili su pred domaćom publikom Gengan sa 2:1, u 25. kolu Lige 1.

Fudbal 15.02.2019 | 23:32
FRA: Lion odmarao za Barsu!
Strelci za domaći sastav bili su Terije u 15. i Fekir u 35. minutu, dok je jedini pogodak za goste postigao Eboa u 21.

Posle dvadeset i pet odigranih utakmica Lion je na trećem mestu sa 46 bodova, dok je Gengan poslednjeplasirani sa svega 14.

Gengan u sredu ostaje odložen meč 23. kola protiv Bordoa, dok ih za vikend očekuje meč sa Anžeom. Lion u 26. kolu gostuje Monaku. 

Fudbaleir Nima savladali su sa 2:0 ekipu Dižona. 

Domaći sastav odigrao je dobar meč, a do trijumfa su došli golovima Savanijea i Bobišona. 

Nim zauzima deveto mesto sa 36 bodova, dok je Dižon jednu poziciju iznad zone ispadanja. Dižon u narednom kolu čeka Sent Etjen, dok Nim gostuje PSŽ.

Lion je preboleo poraz od Nice i uspešno nastavio poteru za Lilom i mestom koje direktno vodi u Ligu šampiona. Ekipa Bruna Ženesija ozbiljno se doduše namučila sa fenjerašem Genganom (2:1), ali samo u rezultatskom smislu.  

Gosti su u retkim momentima uspevali da organizuju smisleniji napad i ozbiljno priprete, što i ne čudi, ako se u obzir uzme da su loptu imali u posedu tek 29 odsto vremena. Gol koji su postigli pao je iz prekida, posle kornera, sve ostalo vredno pomena tiče se domaćeg sastava. 

Ženesio je na klupi ostavio Memfisa Depaja i Tangija Ndombelea, dvojicu verovatno ključnih igrača ovog tima, uz Nabila Fekira, Auara i Bertranda Traorea. Izostanak dvojice od petorice "nosećih stubova" nije mogao da ostane neprimećen. Lion se mučio da dominaciju u polju pretvori u nešto konkretno, u šanse pre svega, pa je Gengan praktično bio živ sve do samog kraja utakmice. 

Golove za domaći tim postigli su Martin Terije i Nabil Fekir. Ovaj drugi bio je posebno lep...

Lion je sada na tri boda zaostatka u odnosu na Lil, kog u nedelju čeka mali derbi sa Monpeljeom. Lavovi narednog vikenda idu Monaku, ali pre toga im dolazi Barselona u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona. To je sasvim izvesno jedan od razloga što je Ženesio kombinovao i na teren nije izveo najjači tim...

Liga 1, 25. kolo:

Nim – Dižon 2:0 (1:0)
Savanije 28, Bobišon 83

Lion – Gengan 2:1 (2:1)
Terije 15, Fekir 35 - Eboa 12

subota:

17.00 Marsej – Amijen
20.00 Anže – Nica
20.00 Monako – Nant

nedelja:

15.00 Bordo – Tuluz
15.00 Kaen – Strazbur
15.00 Lil – Monpelje
17.00 Rems – Ren
21.00 S. Etjen – PSŽ

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar