BEL: Standard se oporavio, Lokeren stradao!

Tim iz Liježa ubedljiv na otvaranju 26. kola.

Fudbal 15.02.2019 | 23:04
BEL: Standard se oporavio, Lokeren stradao!
Poraz od Genka nije prijao fudbalerima Standarda, ali je Lokeren došao kao dobra terapija za oporavak. Gledaoci na stadionu u Liježu imali su priliku da vide dobru igru Standarda i ubedljivu pobedu rezultatom 3:1 (2:0), čime se ostalo u trci za drugo mesto.

Standard nije mnogo toga prepuštao slučaju i poslednjeplasiranom timu belgiijskog šampionata već u pola časa igre stavio do znanja kako će se utakmica dalje odvijati. Već posle trećine igre Standard je imao velikih 2:0, posle čega je bilo mnogo lakše doći i do trećeg pogotka, samim tim i staviti tačku na susret.

Sve je počelo golom Razvana Marina u 16. minutu na vrlo dobru asistenciju Maksima Lestijena koja je prerezala celu odbranu, da bi nedugo zatim i belgijski vezista našao put do mreže iz vrsnog udarca, duplirao vođstvo i najavio bitnu pobedu.

Na sledeći pogodak navijači su čekali sve do 70. minuta, ali bar je vredelo. Centarfor Reno Emond je lepo završio akciju koju mu je spremio Medi Karsela Gonzalez, posle čega je usledio možda i logični pad u igri. Istina, ceo napad bio je gotovo besprekorno izveden, od početnog udarca Giljerma Očoe, do Emondove završnice. 

Gosti su to iskoristili da dođu do počasnog pogotka, a strelac je bio veteran Olivije Dešaht.

PRO LIGA - 26. kolo

Petak

Standard Lijež - Lokeren 3:1 (2:0)
/Marin 16, Lestijen 31, Emond 69 – Dešaht 75/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar