Cvajta: Šamarčina Kelnu, od 2:0 do 2:3, za 12 minuta!

Trka za direktan plasman u Bundesligu sada je potpuno otvorena. . .

Fudbal 15.02.2019 | 22:57
Cvajta: Šamarčina Kelnu, od 2:0 do 2:3, za 12 minuta!
Keln je definitivno u problemu. U noći kada je atmosfera trebalo da bude karnevalska, pre svega zbog povratka u klub i novog debija za Antonija Modesta, na Mingensdorferu ozbiljan šok - poraz od Paderborna posle vođstva od 2:0 i čak treći neuspeh Jarčeva u prethodne četiri runde. 

Četi Markusa Anfanga očajnički je bilo potrebno da bar ne izgubi na ovom neprijatom gostovanju protiv zahuktalog Paderborna, kako bi se pre svega učvrstila na drugoj poziciji, međutim posle ovih 2:3 trka za direktan plasman u Bundesligu postaje potpuno otvorena. I dalje Keln prvi favorit, uz Hamburger, naravno, ali sada je ozbiljan pritisak na plećima slavnog kluba, pošto ga ne juri samo jedan tim, već nekoliko. I svi su mu za petama, dva boda minusa. 

Antoni Modest čak je u povratničkom meču uspeo da postigne pogodak. Bio je to gol u 73. minutu za sigurnih 0:2 - prtethodno je Kordoba načeo domaćina - međutim tek tada je krenuo pravi šou. Kriminalna odbrana Kelna dozvolila je u 80. minutu da lopta prođe kroz ceo peterac i dođe do Tekpetija (1:2), da bi šest minuta kasnije Preger prelepom parabolom iz voleja poravnao za erupciju oduševljenja na stadionu. 

Ni tu nije bio kraj Kelnovoj tragediji. Marlon Riter ušao je u igru u 46. minutu, a i 92. postigao treći pogodak za Paderborn. Veleobrt kakav se ne viđa svaki dan. 

Treba pomenuti da su gosti od 89. minuta igrali s čovekom manje, isključen je Florijan Kajnc, zimsko pojačanje Jarčeva, ali ta činjenica najmanje je uticala na konačan ishod i ovaj preokret...  

CVAJTA - 22. KOLO

Petak

Sandhauzen - Darmštat 1:1 (1:1)
/Šlezener 24 - Kempe 34pen/

Paderborn - Keln 3:2 (0:1)
/Tekpeti 80, Preger 86, Riter 90+2 - Kordoba 38, Modest 73/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar